2015. augusztus 31., hétfő

Marci az oviban

Avagy beszoktatás harmadszorra.

Ma reggel volt a napja, amikor Marci életében először már nem csak kibickedni ment az oviba, hanem ő maga volt a főszereplő. Nem is volt ez még igazi ovis nap, csak egy ismerkedős játszódélelőtt, szülőkkel, de mégiscsak nagy nap volt ez Marcinak, pláne, hogy ma még egyedül volt ovis. Holnap már Milán is megy, de nem vagyok biztos benne, hogy az dob majd a dolgon, majd meglátjuk. 

Reggel nagyon édesek voltak, Milán is szívesen jött volna, de megbeszéltük, hogy ő ma még nem jön, és szépen leült Marcival megbeszélni, hogy mi hogy lesz,és nyugtatgatta, hogy holnap már majd együtt mennek, és hogy az udvaron majd biztos fognak találkozni. Milán már nagyon várja, hogy együtt legyen Marcival ovis :) Aztán érzékeny búcsút vettek egymástól, Milán rábízta Marcira, hogy ügyes legyen! Marci meg mondta neki, hogy jóóóó :)


Az oviig már rutinos mentünk, Szilvi nénivel (Milán óvónénije) is összefutottunk, aki üdvözölte Marcit az oviban, majd később Zita nénivel(Máté óvónénije) is összefutottunk. Meg volt lepődve, hogy már Marci is itt tart, hiszen még csak most született!!! Marci meg aztán tényleg az ovi gyereke, hiszen alig 3 hetesen már vitte Mátét az oviba:) Kerítésen, zöld ajtón be, lépcsőn fel, itt kicsit megtorpant Marci, mert Milán csoportja balra van, én meg jobbra invitáltam, a Boróka felé, de végül jött szépen, ellenvetés nélkül. 
Kíváncsian kacsingatott be a csoportba, jó nagy nyüzsi volt, gyerekek, szülők, óvónénik, ped. asszisztens, dadus, mindenki ott volt abban a pici csoportban. Átvettük a benti szandit, és itt egy kicsit elbizonytalanodott, hogy hogyan tovább, ücsörgött egy kicsit a padon, nézelődött, nem sürgettem, és egyszer csak eszébe jutott, hogy odabent voltak halacskák, és már pattant is fel, és húzott befelé, hogy nézzük meg. 

Sajnos az akvárium ma még üres volt, a halacskák még Ica néninél nyaraltak, de holnap reggelre már ott fognak úszkálni a helyükön, várják az új kisgazdáikat. Marci nem akart ebbe beletörődni, és időnként visszatértünk az akvárium elé, hogy megnézzük, hátha már visszajöttek. 
Aztán megnéztük a mosdót, nagy kedvenc lett a kisvécé és a kismosdó, legalább háromszor el is ment pisilni meg kezet mosni. 
Eleinte meg volt kicsit illetődve, és nem nagyon akarta, hogy eltávolodjak mellőle, de aztán szépen oldódott, és egy óra múlva már ügyesen feltalálta magát, keresett és talált magának játékot, autózott, felment a galériára és babázott, majd a galéria alatt főzőcskézett, épített. Olyan kis aranyos volt, olyan kis tündibündi, nem is hasonlított ahhoz a veszedelemMarcihoz, akit mi itthon ismerünk. 


Volt egy kis taktikai megbeszélés, és adatgyűjtés szülőknek, és volt egy kis bemutatkozós körbeülés gyerekeknek, amin Marci nem vett részt, épp benne volt valamiben, és semmiképpen nem lehetett odacsalogatni a szőnyegre, aztán kimentünk megnézni az udvart. Mi kint maradtunk a kerítésen kívül, mert nem mehetnek be szülők. Marci először hívott, hogy menjek vele, de aztán második unszolásra szépen ment, igaz, hátra-hátrapislantott, majd rögtön felmászott arra a mászókára, amire a kicsik még nem mászhatnak fel. Szegénykémet villámgyorsan levadászták, de nem búsult. 
Aztán már jöttünk is haza. 

Szerintem nagyon ügyes volt! Holnap már nem leszek bent vele,  de ha szépen el tudunk válni, akkor utána már jól ellesz szerintem. Abban maradtunk, hogy elmegyek egy rövid időre, majd visszanézek, és ha minden oké, akkor marad, ha meg nem hát kisnyúl. Ebéd előtt tervezem hogy elhozom holnap, de mivel az évnyitó után megyünk csak az oviba, ez kábé 9-től 11-ig fog tartani, pont mint ma. 
Hát izgalmas dolog ez még harmadjára is, nagy lépés ez Marcinak, de bizakodó vagyok, hiszen jó kezekben lesz Marci. 
Holnap folytatjuk :)

5 megjegyzés:

  1. Tényleg tündibündi, semmi veszedelem! :) El sem tudom képzelni.

    Hihi, az öltözéketek inkább évzáróhoz illik, még ilyen meleget! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez én voltam, Réka és Zalán anyukája. :) Csak az uram e-mail címéről jelentkeztem. :)

      Törlés
    2. Sejtettem én, hogy nem az Uradat késztettem billentyűragadásra :)

      Törlés
  2. Az évzárón majd megfagytunk a jeges szélviharban. Tavaly szeptember 1-jén úgy zuhogott, hogy ha lenne csónakunk, akkor azzal kellett volna menni a suliba. Kijárt már egy laza évkezdés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tééényleg, most már emlékszem a csónakra! :)

      Törlés