2015. augusztus 26., szerda

Látogatás

Óvónénis.
Tegnap délután, alvásidőben, amikor már én is csak félig nyitott szemmel léteztem csöngött a telefonom. Egy számomra ismeretlen szám hív. Ilyenkor nagy bennem a késztetés, hogy ne vegyek róla tudomást, hiszen alvásidő van :) De csak felvettem. Marci óvónénije volt, az egyik, és kérdezte, hogy be tudnának-e ugrani holnap délelőtt valamikor családlátogatás címszóval. Hebegtem egy sort, azt se tudtam milyen nap van, és hogy holnap mi lesz.... de végül rábólintottam, hogy persze, jöjjenek csak, hogyne, jó a reggel 9, csudajó, várom Önöket!
Aztán körbenéztem a nappaliban, ahol sorban álltak a félig kicsomagolt bőröndök, a fürdőszoba és az előszoba nagy részében még mindig áll a mosnivaló, (ez a két nap hűvös betett a száradásnak), és akkor a kisszobában lévő hadiállapotokat még meg sem említettem. Végül pikkpakk elpakoltunk, csak első blikkre volt egy kicsit káoszos a szitu. 
Ma reggel még simítottunk egy utolsót, a gyerekek is megreggeliztek, majd az ablakban várták az óvónéniket, akik időben meg is érkeztek.
Amíg a kaputól beértek, a fiúk bekuckóztak a kisszobába, oda mentünk utánuk. 

Az óvónénik nagyon aranyosak voltak, kedvesek, közevetlenek, mosolygósak. Hoztak Marcinak egy hűtőmágnest, amin a jele van, a labda, és közösen fel is tették a hűtőre. 

Marci erős demóverziót hozott. Eleinte nemigen kommunikált, megbújt a tesói mellett, és csak nézett, esetleg vigyorgott, elővette a lábróllevevő gödröcskés sumákmosolyát, amivel is varázsolta az óvónéniket.  Milán bezzeg végigcsicseregte az egész látogatást, bőszen válaszolgatott Marci helyett, elmondta a véleményét, később szinkronizálta Marcit. Végül Marci is feloldódott, és már fecsegett Éva nénivel, aranyos volt, az óvónénik meg szuperül értették, hogy mit mond. 

Nem voltak sokáig, egy negyed órát talán, mentek is tovább. A kapuban Marci már integetéssel és pusziküldéssel búcsúzott. 
Hétfőn folyt. köv., akkor lesz ugyanis a beszoktató játszódélelőtt, aztán keddtől élesben is meglátjuk, hogy milyen is lesz ez a Boróka csoport. Biztos szuper lesz!

4 megjegyzés:

  1. Az azért érdekes lesz, amikor minden gyerkőc valamely oktatási intézményben fog figyelni egész nap. (Vagy fél napos lesz Marci? Nem emlékszem, hogy olvastam e errről.) Suli, ovi. Lesz pár nyugodt órád. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marci egyelőre félnapos lesz. Aztán majd meglátjuk.
      Csaknem 8 év után jól fog esni az a néhány magányos, csöndes óra. :-D (pár napig)

      Törlés
    2. Mi is úgy kezdtünk Zalánnal, aztán rábeszéltek az egész naposra, mert hogy higgyeelanyuka, az a jobb a gyereknek. Elhittem, megbántam, februárig (2014) maradhatott volna fél napos. De hát utólag könnyű volt okosnak lenni....Ez egy ilyen ovi. :)

      Törlés
    3. Milán egész kiscsoportban félnapos volt. Egész egyszerűen jobban szeretett itthon aludni, akár hosszabban, mint az oviban. Tény, hogy beilleszkedés szempontjából sokat lendített rajta az, amikor ottalvós lett, de neki kellett még az az egy év itthonalvás, igényelte.
      Hogy Marcinak mi lesz a jó, az majd menet közben kiderül. Ha azt igényli, hogy hazahozzam, és amíg ezt megtehetem, akkor haza fogom hozni, ha pedig muszáj lesz ottmaradnia, akkor ígyis úgyis ott kell maradnia, ha tetszik neki, ha nem.

      Törlés