2015. augusztus 25., kedd

Cseszneki vár

Az én fejemben ugyan Csobánc volt, de mivel megint kaptuk egy szép kiadós egész estés esőt, így Csobáncról megint csak lemondtunk, helyette Csesznek várát vettük ezúttal célba. 
Az idő Füreden pont kirándulásra való volt, kicsit napos, kicsit felhős, ezért a meleg pulcsikat szépen otthon is hagytam. No ez hiba volt. Ahogy közeledtünk, úgy lett az idő egyre zordabb, borúsabb, szelesebb. Szerencsére eső nem esett, viszont olyan szél fújt, hogy csak na. Különösen fönt a várban, ahol a fiúk csak úgy bújtak a fal tövébe egy kis melegséget keresve. 
Ettől eltekintve nagyon szuper kis vár, és jól tettük, hogy nem hagytuk ki.
Már a szemközti úton jőve szembetalálja magát az ember, egyszer csak váratlanul egy kanyar után előbukkan a vár. 


A várban felújítási munkálatok folynak, az alsó várat építik, meg a kaput, de ez nem akadályozza a feljutást. A felfelé vezető köves útról felnézve magasodik fölénk a vár. És olyan igazi, nagy, lovagvár, nagyon szuper! A vár és a Vigyázó-torony közötti átjáró miatt nekem nagyon a cseh Pernstejnre emlékeztetett, bár tény, hogy az, sokkal, de sokkal jobb állapotban van, mint ez a vár, de remélhetőleg, ha a munkálatokat tudják tovább folytatni, akkor ez is nagyon jó lesz. Most ez az átjáró, és az a torony, egyáltalán nem látogatható.



Fent várban alaposan körbejártunk a várfalak mentén, mindenhová benéztünk, mindenhonnan kinéztünk, körülöttünk a Bakony lankái zöldelltek ameddig a szem ellát. Egyetlen hiba csak a jéghideg szél volt, ami majd' levitt minket a lábunkról. A fiúk minden kis sarokba bekuporodtak, hogy hátha ott jobb idő van.




Nagyon fúúúúj a széééél!!!!!

Mire körbeértünk a fal mentén a fiúknak teljesen szétfújta a szél a fejüket, és teljesen megzakkantak, csak ugrabugráltak körbe-körbe, szalutáltak, Marci hol az egyiket hol a másikat rángatta jobbra-balra. Nem voltak mondjuk rosszak, a hangjukat is elfújta a szél, úgyhogy még azzal sem zavartak senkit, csak hát...

Lefelé jövet beültünk a vár alatti Lovag Büfébe melegedni.Vicces volt, hogy mindenki, akivel fent találkoztunk, az aztán később ugyanott kötött ki. Sőt néhányukkal aztán később Zircen is összefutottunk. Úgy látszik mások is hasonlóan tervezték a  napjukat, mint mi. :)
Innen tehát Zircre mentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése