2014. október 9., csütörtök

Tudós szakkör

Milán óvónénije ettől a hónaptól kezdve egy úgynevezett Kis Felfedezők, avagy Miértek és Hogyanok alcímű szakkört szervezett a kísérletezni vágyó ovisoknak. Én csak Tudós szakkörnek hívom.  Naná, hogy Milán is jár. Minden szerdán délután van, és pont úgy van vége, hogy még éppen időben odaérünk Mátéért a suliba, aki ugyanezen a napon, ugyanekkor sakk szakkörre jár. Szóval a szerda nálunk a tudomány napja:)

A múlt héten volt az első alkalom, most a második, és levegőkísérletekkel kezdtek. A múltkor a levegő súlyával játszadoztak, lufiba levegőt fújtak, ráakasztották egy vállfára, és megnézték, hogy elbillen-e. Tanultak is hozzá valami mondókát, meg találós kérdést. Tegnap pedig szinespapírból spirált vágtak, (ők maguk) gyertya fölé tartották, és megfigyelték, hogy a gyertya fölött forog a spirál.

Szerintem nagyon ötletes és hasznos foglalkozás, és a gyerekek is nagyon élvezik. Pláne, hogy tényleg mindent egyedül csinálhatnak, persze felnőtt felügyelettel, mert mindig van 2-3 szülői segítsége az óvónéninek. 
Van egy kis füzetük, amibe mindig beragasztják az aznapi feladatot, és aminek a borítójára képeket vágtak ki, és ragasztottak fel, így szép színes lett. 


Végül egy nem tudós szakkörös, de ovi rajz. Az állatkerti látogatás után rajzolták az oviban. Milán egy zsiráfot rajzolt. Szerintem nagyon szuper :)


4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy vannak még lelkes óvodapedagógusok!Nagyon meg kell őket becsülni, gondolom önkéntes alapon csinálja a szakkört és a gyerekek imádják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vannak még szerencsére, bár sokszor árral szemben kell lavírozniuk. Becsüljük, szeretjük is Őket nagyon, a gyerekek úgyszintén!

      Törlés
  2. Ez olyan nagyon jó! Úgy megmutatnám a mi óvó nénijeinknek is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nézd meg ezt: http://www.tengerecki.hu/
      Esetleg ajánld az óvónéniknek. Kati néni is mintha azt mondta volna, hogy vmi Tengerecki klubnak a tagja.

      Törlés