2014. október 6., hétfő

Milánkoncert

Milán, mióta újra elkezdődött az ovi, megint lelkes éneklő. Az oviban is tanultak már néhány dalt, meg ismételtek is néhány régebben tanultat, így most megint rákapott az itthoni koncertezésre. 
Tegnap délelőtt pedig mini Gryllus Vilmossá alakult, ahogy letelepedett egy székre a kanapéval szemben, és rázendített. Előtte éppen Gryllus Vilmos koncertfelvételt néztek, onnan jött gondolom az ihlet. 



Csütörtök délutánonként pedig elkezdett Szilvi néni zeneovijába járni, úgyhogy remélhetőleg hamarosan bővül a repertoár, mert valahogy mindig az alma, alma, piros almánál kötünk ki :) Azt mondja Milán, azért énekli mindig az almás nótát, mert ő az almát szereti. Énekelhetné az érik a szőlőt is, de a szőlőt nem szereti. Mondja Ő.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép hangja van, hajtsatok rá erre a vonalra!!!! És mellette van egy másik nagyon jó ütemérzékkel rendelkező kisöcsi, A gitár szeretete nagyfiúról kisfiúra száll? :-)

    VálaszTörlés
  2. Hogy milyen hangja van, azt én kevésbé tudom megítélni, de szeret énekelni, szereti a zenés dolgokat, és szívesen is tölti ezzel az idejét. Ez már egy jó kiindulópont. Aztán majd elválik, hogy később is lesz-e hozzá tehetsége, kedve, affinitása. Gátolni nem fogjuk semmiben, az biztos.
    Jól látod, Marcit, ő talán még jobban ritmusorientált, mint Milán. Táncolni mindenesetre már most jobban tud, mint bármelyikünk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet azért is, mert mi már évek óta benne vagyunk a zenében, de egyértelműen SZÉP hangja van Milánnak! Mikor Adrika ennyi idős volt és az óvó nénije (aki az egykori Csillag születikes Bíró Gergő anyukája) beválaszotta énekkarba mi borzasztónak találtuk a hangját és szólni is akartunk Apával, hogy nem kellene ezt erőltetni. De valamit csak meghallhatott a hangjában, mert kb két év múlva már mi is hallottuk, hogy szép, csengő-bongó hangja van. na, Milánnak már most is nagyon szép!. Azt meg nem lehetett nem észrevenni, hogy marcika végig pörög körülötte, élvezi a zenét:-) Én egyébként rengeteget tanultam zenéből mióta a gyerekek is tanulnak hangszeren és egyre fájóbb, hogy nekem ez kimaradt az életemből.

      Törlés
    2. Nekünk is kimaradt a zene gyerekkorunkban, és lehet, hogy kis kompenzálás is van a dologban, de mindenképp szeretnénk mi is megismertetni velük, ha majd eljön az ideje. Aztán vagy lesz kedvük hozzá, vagy nem, azt majd eldöntik. Máté tanítónénije szerencsére nagyon támogatja, hogy a tanítványai tanuljanak valamilyen hangszeren, és Máté egyelőre mondogatja, hogy szeretne majd járni. De majd csak jövőre lesz zeneiskola.
      Egy halló fül nyilván másként hallja ezeket a gyerekhangokat. Milánt is mindig dicséri az óvónéni.

      Törlés