2014. szeptember 23., kedd

Ovis szemétszedés

A takarítás vagy a szemétszedés világnapja ( többféle néven is fut) alkalmából tegnap délutánra szemétszedést hirdetett az óvoda. Helyesebben a Csillag csoportosok és a Galagonyások egy-egy óvónénije. Hogy a többi csoport mimért nem vett ebben részt, hát azt nem tudom. A kommunikáció úgy látszik nem csak az óvodán kívülre nem működik mindig zökkenőmentesen, de óvodán belül is vannak hiányosságok. De mindegy is, mert nem ez a lényeg, most. 
Fél 5-kor volt találkozó az ovi előtt, ami éppen jó volt, mert még pont annyi időnk volt, hogy összenyaláboljuk Milánt az oviból mindenféle tartozékával együtt, és még a bicókat is haza tudtuk vinni, és még vissza is értünk időben. Mindannyian húztunk egy szép lila gumikesztyűt, és már indultunk is.
Tettünk egy nagyobb házkört, összeszedtük a járda szélén a szemetet, közben találtunk érdekes bogarakat is, és sajnos parlagfüvet is, azt is kihúzták a gyerekek. Közben beszélgettünk arról, hogy miért nem szabad szemetelni, meg a szelektív szemétgyűjtésről, meg ilyesmikről. 
Fél óra volt csupán, de két nagy zsák szemetet gyűjtöttek a gyerekek. Pedig a városnak ez még egy egész korrekt része. Két utcával arrébb pl. a főút mentén (ahová nem mentünk), ott biztos ennek többszörösét is össze lehetne szedni.





3 megjegyzés:

  1. Kende ovijában ilyen nem volt. Helyette írtam arról(önkormányzatnak, Ántsznek) hogy az ovival szomszédos telken embernagyságú a háztartási és egyéb hulladék.
    Kb. 1,5 hét alatt rend és tisztaság lett(több konténernyi szemetet szedtek össze)!

    VálaszTörlés
  2. Ez klassz, minden oviban, suliban rendezni kellett volna ilyet. Nagy erőfeszítést és anyagi hozzájárulást nem igényel a dolog.

    VálaszTörlés
  3. Mi is most voltunk először, pedig ez már az ötödik évünk az oviban. Tavaly ilyenkor Kati néni, Milán óvónénije, pont beteg volt, így tavaly nem is volt. Azelőtt meg gondolom nem jutott el a másik csoportig az infó.

    VálaszTörlés