2014. szeptember 20., szombat

Lovasok

Máté sulijában hagyomány, mivel Széchényiről van elnevezve, hogy megünneplik Széchényi születésnapját, ami szeptember 21-én van minden évben. Az ünnepség az kicsit rugalmasabb, idén 19-én tartották. Ekkor van a suliban az un. Széchényi-nap, melynek keretén belül, az egész iskola felkerekedik, és felkeres a városban valamilyen Széchenyi nevéhez köthető dolgot. Szerencsére van belőle bőven a mi szépséges fővárosunkban, így nem kell mind a 800 körüli gyereknek egy szobor körül ácsorognia. 
Az elsősök rendszerint a Kincsem Parkba mennek, mert az relatív egyszerűen megközelíthető, és mert a lóversenypálya azért sokkal inkább érdekes egy 6 évesnek, mint mondjuk a Tudományos Akadémia. 
Szóval csütörtökön nagy volt az izgalom, mert sor került az első iskolai kirándulós programra. Reggel a szokott időben mentünk, de iskolatáska helyett, most csak egy kis elemózsiás hátizsákot vittünk, meg egy kis doboznyi almát meg répát a lovaknak. Reggeli után indultak, és bkv-val mentek. (bkk, bocs.) Egy busz, egy villamos, és már ott is voltak. 
Máténak Dávid volt a párja. 
A nap eseményeiről egyelőre csak annyit tudok, amennyi Mátéból kikívánkozott, remélem majd kapunk fényképeket is a közeljövőben, de szerintem nagyon jól sikerülhetett a délelőtt, mert Máté borzasztó lelkesen jött ki ebéd után, és csak mesélt, és mesélt, ami pedig rá igazán nem túl jellemző, mert általában úgy kell belőle kipiszkálni minden információmorzsát. De most csak mondta, mondta, hogy mindent körbenéztek, hogy leültek a lelátóra és volt valami kis bemutató, hogy megnézték a kocsikat is, meg az istállókat is, megetették a lovakat, és még lovagolhatott is az aki akart, de nem ám akárhogyan, hanem kaptak lovaglókabátot, meg csizmát, és állítólag vágtatott velük a ló, és hűűűű az milyen klassz volt! Lovaglás után még le is zuhanyozhatott aki akart, Máté persze akart. 
Biztos jól érezték magukat :)

Azóta Máté teljes ló-lázban ég. 

Aznap délután, mikor mentünk Milánért, azzal fogadott, hogy elmehet-e Ákosékkal lovagolni, mert ők ma délután mennek, és Ákos mondta neki, hogy menjen ő is. Nahát. Hogy ebből mennyi a valóság és mennyi a hozzáképzelt rész, azt nem tudom. Nyilván aznap nem ment Milán sehová, hiszen Ákos anyukájával sosem beszéltünk ilyesmiről, de Milán megesketett, hogy majd beszélek vele, és egyszer elmehet velük lovagolni. Milán egyébként meg van győződve róla, hogy ő már tud lovagolni, mert kétszer már ült lovon.

Tegnap pedig látták a tévében a Vágta előkészületeit, és teljesen bezsongtak tőle. Kaptak rá egy halvány talán-t. Azóta szerencsére nem emlegetik. Aztán meg még bármi lehet.

Nekem meg nyilván van valami szmk-s kisugárzásom, mert a suli lépcsőjén várakozva a héten már ketten is azt gondolták, hogy én vagyok az osztály szmk-sa, pedig nem. De már Máté ovis csoportjában is volt egy anyuka (vagy 2?) aki szerintem nagycsoport végégig meg volt róla győződve, hogy én vagyok az szmk-s, pedig sokszor elmondtam neki, hogy nem, nem én vagyok, ennek ellenére ontotta rám a problémáit és a kérdésit. De mindegy is. Ez csak  úgy eszembe jutott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése