2014. június 28., szombat

Még könnyű

Nemigen volt napi téma, hogy milyen iskolatáskát vegyünk Máténak, de egyszer azt mondta, hogy focisat szeretne. Én rögtön rá is bólintottam, gondoltam, ha olyat akar, hát legyen, én támogatom, valami pókemberesnél vagy starwarsosnál, vagy valami egyéb hősfigurával ellátottnál mindenképpen jobb, és időtállóbb is talán. Vagyis nem fogja fél év múlva kitalálni, hogy ez már nem jó, mert bébis. 
Pár hete megálltunk a plázában a budmil bolt kirakata előtt, és az iskolatáskákat nézegettük. Éppen volt kint egy focilabdás. Bementünk, megnéztük, Máté felpróbálta, de nem vettük meg. Nem voltunk még erre lelkileg felkészülve, én legalábbis semmiképp nem, nekem kellett még egy kis idő, hogy magamévá tegyem a gondolatot, hogy iskolatáskát kell venni. Nem nagyobb pelust, nem nagyobb ágyat, nem nagyobb autósülést, hanem iskolatáskát!
Aztán ma megint elsétáltunk a bolt előtt, és láttam, hogy 20%-os kedvezmény van ezen a hétvégén mindenre. Így hát nem gondolkodtunk sokat, a sportbolt után vissza is mentünk, megkerestük a múltkor kinézettet, Máté újra felpróbálta, és nagyon tetszett neki. Nekünk is. Jól néz ki, vagány, nem kisfiús, szerintem nagyon klassz. Választottunk egy hozzá passzoló tolltartót is. Máté nagyon büszke volt rá! Milán kiverte a hiszit, hogy ő is kér egy iskolatáskát. Marci pedig felpróbált néhány rózsaszín pónis-cicás darabot. 

Máté majdhogynem az új táskájával aludt. Vagyis aludt volna, ha aludt volna, de nem aludt. :) De amint Milán felébredt, rögtön elővették, és nézegették jobbról-balról. Én csak foszlányokat hallottam a szobából, ahogy Máté mutogatja Milánnak, hogy mit hol fog majd benne tartani. Mintha lenne bármi fogalma is arról, hogy mi minden kell az iskolába :) Milán pedig elbűvölve hallgatta. Máté meg nyugtatta, hogy ne aggódjon, mert amikor majd ő is iskolás lesz, ő is tuti, hogy fog kapni egy iskolatáskát, mert neki sem volt amikor még csak ovis volt.
Aranyos volt nagyon.

És olyan jól áll neki :) 




5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól áll neki a táska, igazi nagyfiú! Édesem, milyen boldog lehet vele! emlékszem, amikor az én unokáim is megkapták az első táskájukat, bizony az ágy mellett aludt velük a táska is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nagy dolgok ezek :) És legalább lelkes, és boldog, talán ezek miatt az apróságok miatt is könnyebb lesz a váltás, a kezdés.

      Törlés
  2. Nekem fura iskolatáskával, de Réka is az, majd megszokja a szemem.
    A vállánál kicsit magasan van, ámbár bizonyára csak azért, mert üres. :)
    Tartós használatot kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is fura. Nem tudom, mikor fogom megszokni a látványt :)
      Üres is, meg nincs is még beállítva a pántja.

      Törlés
  3. Nagyon edes, es olyan nagyfiu! :)
    Csajok, fel kell kotnunk a gatyankat... Megnottek. :)

    VálaszTörlés