2013. május 25., szombat

Máté mesél

Azt már írtam, hogy Mátéék az ovis anyák napján a Farkas és a hét kecskegida című mesét játszották el, amiben ő és még kis kispajtása farkasok voltak. Tudtam, hogy jó ideig készültek rá, és jó sokszor gyakorolták, de azért mégis elcsodálkoztam, amikor Máté egyszer csak elkezdte az elejéről elmondani az egész mesét uszodából hazafelé jövet.
Aztán itthon megkértem, hogy mondja el a kamerába is, és ellenvetés nélkül megtette. A szépséghibája csak annyi a dolognak, hogy félúton Marci elunta a banánt, és nyekeregni kezdett, és Milán is valamit közbe-közbe vet. Másnap megint mondta Máté, hogy vegyük fel videóra, amikor elmondja a mesét. Így is lett, és ezúttal nem is lett benne Marcinyafogás, viszont Máté a felétől elbohóckodta, és szerintem ki is hagyott belőle. Így aztán maradt az első verzió.




3 megjegyzés:

  1. :-)
    Nem zavarta meg a háttérzaj, nagyon ügyesen végigmondta.
    Mindenki szerepét megtanulják, sőt az összes többi gyerek által elmondott anyák napi verset is.
    Én akkor döbbentem le, mikor Andor kb ennyi idősen elmondta a Répa mesét. (szintén levideózva, ezerszer visszanézve, a rengeteg hanghibával elmondott mese, pl jépa) aztán kiderült, hogy nem is szerepel benne, csak azok akik egy évvel idősebbek voltak tőle.
    Párszor elmondja és Milánkától is visszahallod.

    VálaszTörlés
  2. A háttérzaj nem is őt zavarta, hanem engem:)
    Én úgy szeretem Máté beszédhibáit :) Nem is nagyon tudom elképzelni, hogy milyen lesz, ha már "rendesen" beszél majd.
    Nálunk nem mondanak egyesével verset, egyelőre, hanem minden verset együtt mondanak el. Ezt a mesét is gondolom ezerszer elpróbálták legalább.
    Milánnak meg ha olyanja van, akkor elég egyszer elmondani bármit, 2 perc múlva már énekli, mondja, szavalja.

    VálaszTörlés
  3. Igen, általában annyit próbálnak, hogy meg szokták tanulni az egész mesét. :))
    Neeeem zavaró, jó látni! Ügyi! :)

    VálaszTörlés