2013. május 27., hétfő

Társasozunk

Milán szeret társasjátékozni. Van amivel egészen korrektül játszik, értsd: nagyjából betartja a szabályokat, de a legtöbb itthon fellelhető játékot ő a saját szája íze szerint alakítja. Leginkább úgy zajlik egy játék, hogy Milán dob, tökmindegy hogy mennyit, ő többnyire 10-et lép.Nagyon vicces, mert bekiáltja, hogy 4-et dobtam, aztán letrappol 10-et a mezőn, és akkor még örülhetünk ha nem csak a figurás mezőket érinti, hanem sorban mindet.
Semmi gond, tudok én rugalmas lenni, meg veszíteni is. Társasjátékban legalábbis. 
Délelőtt is társasozni szeretne. Oké, mondtam neki, hogy vegye elő, és készítse ki a bábukat, mert valamit még be kellett fejeznem a konyhában. Szépen elő is készítette a táblát a bábukkal. 

Milán: - A zöld bábu lesz a győztes! 
Valamit hümmögök.
M:- Én leszek a zölddel, mert nekem a zöld a kedvencem.  

Innentől fogva nem nagyon volt beleszólásom a játék menetébe :)

A játék végét is Milán jelzi, amikor már elunta a dob-számol-lépeget körforgást, akkor hirtelen a célba pattan a bábujával, és közli, hogy ő győzött. Természetesen most is a zöld bábu győzött. 



4 megjegyzés:

  1. Ismerős. :) Zalán meg mindig hatot dob. Aztán lép vagy tizet. Kimarad öt körből, mert ott hagy bennünket, mégis elsőként pattan a célba. Ki érti ezt? :) Zalán ráadásul meg is sértődik, ha a szabályokra emlékeztetem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szoktam figyelmeztetni, hogy csak 4-et dobott, mire az a válasz, hogy
      - De én tudok 10-ig számolni!

      Milán is elmegy-visszajön, de ha én felállok mondjuk megkavarni az ebédet, akkor vérig van sértve:)

      Törlés
  2. Tegnap kölcsöngyerek meg az enyém is társosoztak.Manci magyarázza a szabályokat,Áki meg csak vakargatja a fejét. Megkérdem,mi a baj, erre Áki: De ha én nem annyit akarok lépni, amennyit dobtam, akkor mi van? Manci is elgondolkozik, majd így szól:akkor most megváltozott feltételekkel dolgozunk,mindenki annyit lép,amennyit fejben dob! Kész voltam tőlük, de legalább volt egy fél óra nyugalom,amíg Ők fejben társosoztak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fejben társasozás :) ez jó!!!! nyilván Milán is így játszik :)

      Törlés