2013. február 3., vasárnap

Medvenézés esőben

A múlt héten úgy volt, hogy Ferinek szombaton is be kell mennie dolgozni. Akkor kigondoltam, hogy sebaj, mi pedig majd elmegyünk állatkertbe. Akkor még jó időt jósoltak, és egyébként is most hétvégén van a nagy medvenézés, meg hát szeretünk oda járni. Bölcsen nem nagyon harangoztam be nekik idő előtt, hogy ha úgy adódik, akkor magyarázkodás nélkül vissza tudjak táncolni, de péntek este valahogy mégiscsak kikívánkozott belőlem, a már-már szokásos - aki nem fogad szót- kezdetű mondat befejezéseként, hogy az bizony nem jöhet velünk holnap az állatkertbe. Így aztán szombat délelőtt az igencsak borús idő ellenére muszáj volt elindulnunk, de kárpótlásul ötösben mehettünk, mert Ferinek mégsem kellett dolgoznia. 
Akkor még nem esett az eső, az csak később kezdett el csöpögni, majd esni, végül már egész rendesen esett, zuhogott. 
Éppen jókor érkeztünk, bár a hivatalos medvenézést csak a hátsó sorból tudtuk már nézni, így a híradóba sem kerültünk bele, de miután szétszéledtek az emberek mi is meglestük medvekomát, aki  kicsit kótyagosan tengett-lengett az esőben, de nem, nem ment vissza a barlangjába, az eső ellenére is kitartott :) Még órák múlva is kint héderelt.
Íme:

Azt is mondhatnám, hogy még jó is volt kicsit, hogy esett az eső, mert így lelkiismeret furdalás nélkül mentünk be azokba az állatházakba, ahová egyébként sosem szoktunk bemenni, mert ha szép idő van, akkor a fenének van kedve a meleg, levegőtlen, büdös helyre bemenni. Így aztán láttunk egy csomó mindent, amit eddig nem. Én mondjuk baromi jól elvoltam eddig a kígyók, a pókok, meg az egerek nélkül, de Milán például veszett módon lelkesedik értük. Remélem nem jut eszébe majd néhány év múlva, hogy szeretne egy terráriumot. 


Aztán bementünk megint a Varázshegybe, mert Feri még nem volt, meg elvileg ott voltak még mindenféle programok gyerekeknek, amikbe mi végül nem ütköztünk bele, de nem is volt baj, mert így is jól elvoltak a gyerekek.




Végül tettünk még egy félkört, csak hogy a szokásos kedvenceket semmiképp se hagyjuk ki, úgymint elefántok, vízilovak és zsiráfok, és mire végeztünk addigra már elég rendesen esett, és abba sem hagyta egész délután.

A lényeg végülis, hogy a medve kint maradt, úgyhogy elvileg jön már a tavasz. Ehhez képest ma rém ronda szeles idő van, és esik a hó. Szóval nem tudom, mennyire lehet hinni ezeknek a fránya brummogóknak:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése