2013. február 27., szerda

Februári Mátérajzok

Nekem még mindig maga a csoda, hogy Máté így hipphopp rákapott a rajzolásra. Nagyon örülök ám neki :) Nem csak azért, mert rajzolni jó, és hasznos, hanem azért is, mert amióta Máté lelkes rajzoló lett, azóta Milán is szívesebben ül a papír mellé. Mondjuk ő sokszor nem veszi a fáradtságot, hogy valami érdemit alkosson, szívesebben firkálgat, esetleg rajzol egy-egy csigabigát, pedig akkor, ha hajlandó kicsit koncentrálni, akkor nagyon szuper dolgokat tud ám rajzolni. Meglepően jókat.
De hogy Máténál maradjak. Szinte hétről-hétre érezhető és látható a fejlődés. Miután a karácsonyos témát alaposan kiveséztük, és született többtíz karácsonyfa mellett a család témájú rajz, továbblépett, és elkezdte a ház mellett a család témát körbejárni. 



 Ez a nagy havazások idején készült, kint vagyunk a kertben, és esik a hó.


Ez pedig az ovis csoport az udvaron. Balra egy macska, jobbra pedig egy kutya látható kutyaházzal. A macska mellett pedig egy hóember. A fán pedig van egy madáretető, benne a piros pöttyök a magok. (ez a része a kedvencem :))

Aztán vannak hajós és váras rajzok.
Ez pl. egy kalózhajó. Hát nem mondom, hogy minden részletét értem a rajznak, de ez nyilván az én hibám.

A várat pedig az oviban rajzolta.


Az aktuális kedvencem pedig ez :) a múlt héten készült, amikor betegszabin volt. A kép bal oldalán egy boci (!) van :-D Mellette, a létrának látszó tárgy, egy kerítés. A két ház között pedig van egy madár. (A madár lába különösen jó lett :))
Ami nagyon tetszik, és szerintem hatalmas előrelépés, hogy elkezdett színeket használni.


Amellett hogy egyre többször színesen rajzol, elkezdte ki is színezni a rajzait.
pl. ezt a virágos rajzot, ami aztán félbemaradt.

A legújabb hobbija pedig, hogy betűket ír. Van, amikor kéri, hogy írjak neki valamit, és ő lemásolja, de van, amikor teljesen magától kezd el betűket írni egymás mellé. Olyan aranyos, ahogy koncentrál, meg ahogy kanyarintja a s-t, b-t., stb.. persze sokszor fordítva csinálja, de nem hiszem, hogy ez még nagy baj lenne ebben a korban. Vagy ha úgy fér ki, akkor simán elkezdi jobbról-balra írni :)


Bónuszként pedig iderakok egy Milán rajzolta bohócot: szerintem egész pofás :)



2 megjegyzés:

  1. Mindegyik nagyon szép!
    Nálunk is pár hónapja kezdődött Áronnál a rajzolgatás, festegetés. A téma hasonló + autók minden mennyiségben.
    Milánka rajza is nagyon tetszik:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek a művek :)Olyan jót mosolyogtam a képeken. Szinte mintha Zozi rajzait látnám, olyan hasonlóak. Ő is nagyon sokat rajzol mostanában.

    VálaszTörlés