2013. február 11., hétfő

Féléves MorciMarci

Sőt... ma már fél éves és 2 napos is megvan már.
Bármilyen szempontból is nézem, tökéletes átmenet a két tesója között, úgyhogy mondhatni harmadjára lett egy teljesen átlagos temperamentumú gyerekünk, aki szokott sírni is, ha olyanja van, de tudja példás nyugalommal is szemlélni az őt körülvevő káoszt.  
Az elmúlt hét az nem az ő hete volt, sajnos, köhögős volt, taknyos volt, és még a foga is jön (a dokinő szerint akár 4 is jöhet neki egyszerre), szóval semmi sem volt jó, csak ölben lenni, éjjel-nappal. Szépen ki is szokott a kiságyából, és befészkelte magát közénk, jobban mondva Milán és én közém, merthogy éjjel 2 magasságában rendszerint Milán is bevackol a mi ágyunkba. Úgyhogy most olyan felállásban alszunk, hogy Apa-Milán-Marcika-Én, és néha még Máté is odakucorodik valahová ahol talál egy kis helyet. Még szerencse, hogy sok jó ember ugyebár elfér:) (mint a hala a szardíniás dobozban:)) 

Marciról még:
- a múlt héten 2 napig étvágytalan volt, és nem nagyon akart szopizni, így a hozzátáplálást pár napra felfüggesztettem, nehogy végül mellgyulladásom legyen, mert azt az ellenségemnek sem kívánom.
- egyébként nagyon tetszik neki. Bár eddig még csak almát kapott, de abból már egy felet is becuppog.
- nem komálja a gyógyszereket. Szerintem a kiszabott mennyiségnek csak a minimális töredéke jutott le a torkán, a többit kibugyborékolta, de így is meggyógyult.
- az orrszívást sem szereti.
- és a télikabát-sapkát kombót sem.
- autóban nagyjából 2 óra a tűréshatára. Ez csak azért gáz, mert a nagyszülők 3 órányira laknak, szóval mindenképp van 1 óra kínlódás, amiből az utolsó 20 perc az mindenképpen ordítás. Ekkor akár a fejünk tetején is foroghatunk dalolva, nem érdekli.
- babakocsiban jól elvan, többnyire alszik benne.
- hanyattfekvésből szempillantás alatt hasra dobja magát, majd ha már így nem jó neki, akkor vergődik, mert vissza valamiért nem tud fordulni. Fura, mert a többiek először hasról fordultak hátra, és csak utána hátról hasra. Szóval ilyenkor segíteni kell neki. 
- nagyon szeretne már kúszni, de még nem tud, de a farával kitartóan pucsít :)
- számomra meglepő, hogy rágja a rágókákat. 
- nem cumizik. Bár Milán néha bepróbálkozik nála, de nem kell neki. Viszont szívesen forgatja, nézegeti, és rágja a kemény részét.
- 2 fogú. Egyelőre. De alul is és felül is dagadt az ínye.
- hajlamos a szorulásra. Ezen remélem majd a gyümölcsök segítenek.
- a buksiján hátul szív alakban van kikopva a haja. 
- úgy morog mint egy kutya.És a nyálát is pontugyanúgy csorgatja.
- az alvása teljesen változó. Van amikor sokat is tud aludni, van amikor csak nyafog alvás helyett. Van amikor szinte magától elalszik, van amikor hosszan kell ringatni. Van amikor a kiságyában alszik, mostanában inkább mellettem. Szóval egyik nap így, a másik nap úgy.
- a nagytesóit még mindig hatalmas szemekkel nézi.
- élvezi ha foglalkoznak vele. Mármint a nagyok. 
- villámgyorsan nő a körme, kétszer olyan gyorsan, mint ahogy realizálódik bennem, hogy már megint vágni kell.
- imád fürdeni. A melegebb vizet kedveli.
- a tükörben jókat vigyorgunk egymásra.
- eddig kétszer kellett gyógyszeresen kezelni, de antibiotikumot szerencsére még nem látott. Orrcsepp és köptető az, amit használunk. Meg Nurofen.
- szerdán megyünk védőnőhöz, aki majd lemázsálja. Szerintem 8 és fél kiló körül lehet, és olyan 70 centi. Köbö. 
 - husicombú, husikezű. Imádnivalóan pihepuha puszigombóc.


3 megjegyzés: