2012. december 6., csütörtök

Itt járt

Hát persze, hogy nálunk is járt az éjjel a Mikulás! És hát persze, hogy Milánnak volt igaza, és minden fenyegetés ellenére az ő csizmájába is került ajándék, annak ellenére, hogy még  kipucolni sem volt hajlandó a csizmáját, mert amikor mondtam nekik este, hogy akkor fürdés előtt essünk még túl ezen a procedúrán, akkor ő egyszerűen közölte, hogy az övé tiszta, nem kell megmosni. Majd félúton a szoba felé még hozzáfűzte, hogy 
 - Tudod, belementem a pocsolyába, és az lemosta!
( Hogyne tudnám, mikor olyan mérges lettem, mert szó szerint beledobbantott egy lábközépig érő jeges tócsába!) Azt a fene nagy logikáját!!!! Csak emiatt töröltem meg neki én magam a csizmáját, és raktam az ablakba. Szóval még az ő csizmájába is került ajándék. Hogyne került volna! Még a Simikéjébe is került, pedig neki nincs is csizmája. Emiatt este Máté eléggé pánikba is volt, hogy mi lesz ha Simike nem kap semmit, de azt mondta, hogy akkor majd ad neki az ő ajándékából, ha ő meg kapni fog. Kapott.  
Jófej ez a Mikulás, no. 



Aztán annak ellenére, hogy este valahol a fürdés és a meseolvasás között még kétszer be kellett menni Mátéval a szobába, hogy megnézzük, nincs-e már valami a cipőjében, mert nagyon aggódott, hogy vajon az ablakon keresztül hogy fogja tudni megtölteni a Mikulás, reggelre majdhogynem elfelejtette, úgy kellett emlékeztetni, hogy nem vártunk-e ma reggelre valakit. Amikor aztán észbe kapott, akkor nagyon megörült, és rohant a szobába csillogó szemekkel, amiket annyira imádok. Ezekért az örömtől csillogó szemekért bármire képes lennék egész évben. 
Olyan aranyosak ilyenkor, mert ahelyett, hogy mindent gyorsan lekapkodnának az ablakból csak állnak ott és csodálkoznak, hogy húúúú!!!! ajándék!!!! és mutogatják az ujjukkal, hogy nézd, ezt kaptam, Milán meg azt, és még Simike is kapott valamit. Úgy kellett biztatni őket, hogy vegyék ki nyugodtan, nézzék meg, bontsák ki. De minden évben ez van :) 
Milán persze a kezdeti megilletődöttség után rögtön neki is esett a csomagjának, és a benne lévő 3 csokiszívből egyet nekem adott, egyet Apának, (pedig nem is kértük, teljesen magától osztozkodott) egyet meg gyorsan meg is evett. Majd sebtiben letolt még egy kindercsokit is, mielőtt bármit is mondhattunk volna, de hát egyszer jön a Mikulás egy évben. Igaz, hogy akkor 3 napig :)


2 megjegyzés:

  1. Zalán is eképpen mosta tisztára a csimmáját. :))
    Hát igen, nálunk is a Mikulás a féktelen édességevés napja, vagy inkább napjai. De tényleg, legalább hamar elfogy. :) Ők meg kicsit élvezkedhetnek. :)

    VálaszTörlés
  2. Én az első rárablás után elteszem a zsákot szem elöl, és akkor már nem jut eszükbe olyan sűrűn.

    VálaszTörlés