2012. december 11., kedd

Fotósnál

Évek óta tervezzük, hogy majd egyszer elmegyünk egy profi fotóshoz, aki majd csinál rólunk szép képeket. Nagyjából azóta, mióta Máté megszületett. De mivel Máté nem volt egy egyszerű eset kicsi korában, és gyakorlatilag végigsírta az első 1 évét, így az első évben ez kimaradt. A második évben ilyentájban Milánt vártam, és én nem akartam felpuffadt fejjel szerepeli a képeken. Persze a kismamafotózásnak is nagy mostanában a hagyománya, de valahogy én nem éreztem azt ott és akkor, hogy erre nekem szükségem van. A következő két évben nemes egyszerűséggel lecsúsztunk róla, mert mire észbe kaptunk, addigra már ott is volt  a karácsony.
De idén hogy, hogy nem, időben eszünkbe jutott! És tadam, meg is lettek a képek!
A fotózásról vegyes érzelmeim vannak. Most kicsit úgy érzem, hogy vagy túl sokan vagyunk, vagy a gyerekek még kicsik ahhoz, hogy egyszerre legyen mindegyiknek kedve csinálni, arról nem is beszélve, hogy még így sem sikerült egy olyan pillanatot sem produkálnunk, ahol mindenki majdnem egyfelé néz, nem pislog, senki sem fintorog, vagy szájatrág, vagy vakarózik, vagy akármi. 
Mikor megérkeztünk, akkor Milán volt a gyenge pont, és hol hisztizett, hol elvonult, hol duzzogott, de később is sokszor bojkottálta az elképzeléseket. Pl. egyáltalán nem volt hajlandó felvenni a mikulássapkát, az ünnepi képeken pedig a focilabdához ragaszkodott körmeszakadtáig. 
Aztán Marcinál szakadt el a cérna, és ő is hol sírt, hol nem, és semmiképpen nem lehetett belőle kicsalni még egy félmosolyt sem, pedig nagyon próbáltuk. 
Még talán Máté volt a legstabilabb, és legközreműködőbb, bár a végére már ő is elfáradt, és ilyenkor már eszét veszti. 
Összességében végül is jó volt, de borzasztó fárasztó, és idegtépő (legalábbis nekem), de meglepően sok jó kép született. Ennek ellenére nem tudom akarom-e én ezt még egyszer ebben az életben.
És akkor mutatok még képeket, a teljesség igénye nélkül. 


17 megjegyzés:

  1. Nagyon jó képek ezek. :) Mi úgy szoktunk fotózni, hogy amíg a gyerekekről képek készülnek (akár Tibivel, akár kettesben) én "animálom" őket, rám figyelnek, vicces dolgokat mondok nekik....így viszont családi kép kizárva. :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó képek ezek. :) Mi úgy szoktunk fotózni, hogy amíg a gyerekekről képek készülnek (akár Tibivel, akár kettesben) én "animálom" őket, rám figyelnek, vicces dolgokat mondok nekik....így viszont családi kép kizárva. :))

    És hát nehéz dolog ez, három csemetét jókedvükben, frissen fitten elkapni a kamerával. :) Gyakorolni kell! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy külön animátor ide is jó lett volna néha. Majd legközelebb elhívunk animálni:)

      Törlés
  3. Fantasztikusak a képek!!! Nagyon-nagyon tetszenek. Mindig megcsodálom, ha valaki készíttet hasonlókat magukról. Titkos vágyam nekem is, hogy olyan igazi műtermi kép is legyen rólunk, de úgy gondolom, ahogy írtad Te is, mocsok fárasztó lehet a kicsiknek. Majd egyszer... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak a kicsiknek volt fárasztó, hanem nekünk is, legalábbis nekem mindenképpen. Másfél-2 óra tömény koncentráció. Elszoktam én már ettől:)

      Törlés
  4. Én is irigykedve nézem, mert bizony rólunk sem készült még ilyen sosem. Utolsó műtermi képeink az esküvői fotózáson voltak, még szerencse, hogy a gyerekekről az oviban készítenek jóképeket. Már amelyik még ovis. Elfogult nagymama szerint nem lenne jobb kép rólunk, mint amit én készítek...(ja a kis kompakt 2005-ös digitális fényképezőgépemmel, amin csak kattintok egyet...). Apát sem tudnám meggyőzni, hogy menjünk el. Az idő meg szalad és felnőnek anélkül,hogy egy jobbfajta kép lenne rólunk.
    Na, majd jövőre hátha rábeszélem a csapatot! (Bea, mennyi ruhával érkeztetek erre a fotózásra? Mert a másik problémám még ez, hogy mire mindenkinek viszik 3 adag ünneplőt + hétköznapit is, tele lesz a kocsi:D)
    Egyetértek, hogy fárasztó lehetett.
    A képek viszont nagyon jók lettek és nem látszik hogy mennyi fáradtság van mögötte. A labdás képen pedig kifejezetten aranyos Milán:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk pont az volt most a legnagyobb lökés, hogy rászánjuk magunkat, hogy az idei ovis fotók borzasztó silányak lettek. Meg hát azokon nincs rajta se Milán, se Marci :(
      Mi egy kisbőröndnyi cuccot vittünk, plusz az ingeket ruhazsákban. Mondjuk itthon is felejtettünk néhány kelléket, de végül nem hiányzott. A mikulásos cuccokat a fotós adta.

      Törlés
  5. Bea, szerintem szuper fotok!!!! Miota egy kicsit a masik oldalon (is) allok, egeszen mas szemmel nezem a gyerekfotozast!!! Es bizony soha nem gondoltam volna, hogy ez ennyire nagyon nehez "munka", fizikailag is, de szellemileg is, en pl. egy masfel- ket oras fotozas utan mind agyilag, mind testileg k.o. vagyok :))) Es persze minel több gyereket kell fotozni egyszerre, annal nehezebb a munka, es annal ritkabb az olyan foto, amin mindenki vigyorog vagy legalabb is normalis kepet vag :))))
    Nagyon szepek vagytok es evek mulva mar nem fogsz emlkezni a sok stresszre, amivel a fotozas jart, csak örülni fogsz, hogy vannak ilyen fotok :)))))
    Szep adventet Nektek es sok sok puszi Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek, jó ezt egy másik profi szájából hallani:)
      Már most is örülök:)
      Nektek is boldog karácsonyvárást kívánok!
      puszi

      Törlés
  6. Nem bírok betelni velük! :)
    Kinél voltatok? Csak nem a 1point4?
    Annak idején mi is lefáradtunk, akkor megfogadtam, hogy soha többet, csinálok én itthon eleget. DE aztán rájöttem, hogy meg van ennek is a külön varázsa, úgyhogy ha nem is évente, de két-három évente összehozunk mi is egyet. Ha más nem a közös fotókért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, pont ott voltunk :-) Ti is itt voltatok?
      Igen, más ez, mint az otthon ellőtt többszáz fotó. Már csak azért is, fodrásznál is voltam előtte:) És igen, az összcsaládi képek miatt is megéri. Mi sem bővelkedünk bennük egyébként.

      Törlés
    2. Igen, voltunk mi is egyszer, szintén ötösfogatként :D Noémi volt picike. Bizony mi is megizzadtunk, de a fotós is :D

      Törlés
  7. Nagyon szépek vagytok! :)
    Máténak Cannavaro-s olasz meze van???? Nemáááár.... :)))))) (nagy nagy kedvencem ;) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:)
      Hát ha az 5-ös az Cannavaro, akkor igen. Nincs név ráírva, a hátán is csak egy 5-ös van.

      Törlés
  8. Beus, nagyon csinos vagy!!! Szuperek a képek, gyönyörűek a srácok, te pedig sugárzol;)) Boldog szülit a srácoknak utólag is, és Boldog Új Évet, ha már erre jártam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Csilli:) Pedig ha tudnád, hogy pont aznap mennyire fájt a derekam... hazafelé szinte végig bőgtem a kocsiban, hogy ezt nem bírom ki.
      Nektek is boldog új évet, és több időt kívánok Neked az blogíráshoz:) pussz

      Törlés