2011. február 16., szerda

Vegyesen képekkel-videókkal

Telnek a napok, és annyi minden apró dolog történik amit jó lenne leírni, de valahogy mégsem jutok oda.
Milcsike az utóbbi időben erősen bojkottálja az alvást, éjjel is és nappal is, fogható ez a szeles-havas téli időre, a fogzásra, és tulajdonképpen bármire, a lényegen ez nem sokat változtat. De ha éppen nem a kialvatlanságtól überhisztis, akkor NAGYON vandál, huncut, virgonc, igazi kis rosszcsont, nem lehet 1 percre sem szem elől téveszteni, mert különben, hajaj..... amíg wc-n voltam kilocsolt egy csomó vizet a konyhában, (letekerte a kupakot), és abban lubickolt fülig érő szájjal, vagy szétdobál mindent a szekrényből, vagy felborítja a fürdőben a gurulós állványt, és onnan szed ki mindent, vagy bemászik a második polcra a szekrényben, de a leleményessége határtalan. De nem lehet rá haragudni, mert cinkosan vigyorog:)


A múltkor kirántotta Apa pólóit a szekrényből, és pedig mérgesen megkérdeztem tőle, hogy  "Milán!!!!! Mit csináltál????" Mire ő megvakargatta a buksiját és azt mondta nagy komolyan:- Ajaj!
De egyre több mindent mond, elkezdte mondogatni a szavak első szótagját, mondja hogy pu (pulóver), pe (pelus), ajó (halló) és a füléhez teszi a telefont, Apa, Ana, Mammma, Papááá, ugat mint egy kiskutyus, és búzik mint a boci, és üvölt mint egy oroszlán, mondja, hogy hoppá, meg kuku(kukucs). Nagyon aranyos. Hihetetlen, hogy mindjárt beszélni fog!!!!! Még csak most született!!!!!
Egyedül még nem jár, csak néhány lépést, viszont remekül motorozik és bébitaxizik és hintalovazik, és a legújabb, hogy ugrál és dobbant a lábával.
Máté nagy ovibajáró lett:) Szeret járni, szeret ott lenni, boldogan jön és megy. Amikor ezt írtam, még gondoltam, hogy valaha ide jutunk. Bár még mindig inkább az óvónénikhez kötődik, mintsem a gyerekekhez, velük megy mindenhová kézenfogva, velük játszik, de legalábbis ott kell lenniük mellette, de azt mondta Ibolya néni, hogy nincs ezzel semmi baj, ez természetes. De egyre többet mesél, hogy mit csinálnak napközben, sorolja a neveket, és hogy kinek mi a jele, ki mit mondott, mit csinált.
A legújabb ovis műve, mosogatószivaccsal festették:
ÉSSSSS, nem elkiabálni akarom, de mióta oviba jár sokkal kezelhetőbb itthon is, a nagy hisztijeleneteket újabban teljesen elhagyta. Sokat önállósodott, ügyesedett, és rendszeresen használja a köszönöm-kérek szépen-szívesen szavakat:) Milánnak is tanítja azokat a játékát, amiket az oviban csinálnak, pl. fújja a szél a fákat c. mondókát, és Milán is emeli a kis kezeit a magasba, meg lufifújást, meg ilyesmiket. Nagy barátok lettek mostanában, bár Máté sokszor osztja az észt Milánnak, de olyan viccesek együtt:)
Az egyik kedvenc játékuk, hogy tolják egymást valamelyik járgányon:


Újságot olvasnak: (angol nyelvűt természetesen)
Autóban alszanak:
Az oviban most épp a hasmenős-hányós vírus tombol, amit szerencsére még nem sikerült benyalnunk, bár szerintem néhány napja nagyon közel jártunk hozzá, legalábbis én elég vacakul voltam, de szerencsére nem lett baj, és mindenki jól van. Mindenesetre beszereztem egy szatyornyi ellenszert, ha esetleg mégis... így tovább bővítettem a házipatikánk repertoárját. És most nagyon drukkolok hogy ezt a néhány napot még bírja ki, mert aztán hosszú ideig elkerüljük az ovit, mert megyünk picibabát nézni, aztán pedig világot látni:)
Szóval szeretjük az ovit, még a betegeskedésekkel együtt is:)
És a mostani kedvenckép:)))) olyan sumák:) És pontosan ma 2 hónapos óvodás!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése