2011. február 9., szerda

Ovi helyett állatkert

Matyinak már jó ideje ígérgetem, hogy elmegyünk majd állatkertbe, de eddig amikor jó idő volt, akkor beteg volt, amikor meg nem volt beteg, akkor nem volt jó idő. Régen mindig délután jártunk, de most nem tudunk akkor menni, mert az ovi miatt 1 órával később fekszik le Máté, és mire felébred, addigra csaknem este van, másrészt az állatkert sincs ilyenkor nyitva csak 4-ig.
Így aztán tegnap gondoltam egy nagyot, és mivel Máté úgyis kicsit tovább aludt, (mert 6-kor neki mindenképp el kellett búcsúztatnia az apját, és mellé letolni egy sütit, és csak aztán aludt vissza), így nem siettettem a reggeli készülődést, hanem partizánakcióba kezdtem, és sebtiben lemondtam az ovit, helyette az állatkert felé vettük az irányt.
Trolibusszal mentünk, amit Máté nagyon élvezett, bár már nem először utaztunk ilyennel, mégis most nagyon lelkes volt. (nyilván mert AnnaPeti is utazott trolival:DDDD meg is kérdezte vagy 3szor, hogy AnnaPeti is ilyennel ment-e, és még azt is elmondta, hogy de ők bizony nem az állatkertbe mentek vele, hanem a Kossuth térre, és hogy legközelebb mi is oda menjünk! végülis állatkertnek az sem egy utolsó.)
Mikor odaértünk, akkor azt mondta hogy az elefántot és a kismajmokat nézzük meg, így arrafelé vettük az irányt, persze közben azért megnéztünk még egysmást, pl. a pingvineket kétszer is, mert egyszer vissza kellett menni megkeresni Milán nyuszikáját. Meg a barnamackót, amelyik nem volt a barlangjában, meg a tigrist, amit Milán is tátott szájjal nézett, meg még egy csomó mindent, és közben sütkéreztünk a napon.





Máté kedvencei most kismajmok mellett az elefántok  voltak, meg a zebrák, amik eddig egyáltalán nem érdekelték, de most nagyon odavolt, hogy csíkos harisnyájuk van:)Nekem most a tevék voltak a kedvenceim, mert most olyan szép gyapjas téli bundájuk van, nem csúnya lógós-vedlős, mint eddig mindig amikor ott voltunk.
Ezen kívül két dolog foglalkoztatta nagyon, hogy miért nem mentünk be a vízilovakhoz, akik az elefántházban laknak, (mert büdös volt bent nagyon), és hogy miért van befagyva a kacsák vize. Ezt a két témát órákig jártuk körbe, és amikor már azt gondoltam elég alaposan megbeszéltük, akkor kezdtük elölről:) De nagyon aranyos volt! Imádom, amikor kérdez, amikor kíváncsiskodik, és sokszor már nem csak úgy kérdez, hanem igazi okosakat, nagyfiúsakat. Most már nem csak megyünk és nézzünk ki a fejünkből, hanem néhány kiírást el is olvasunk, mint pl. mit esznek a zsiráfok, vagy hol élnek a zebrák, ilyesmiket, amik érdeklik, de van amikor csak megtetszik neki egy színes tábla, és kéri, hogy olvassuk el.  Abszolút ő irányít, most pl. azt mondta, hogy nézzük meg a halacskákat, ott pedig meglátta a kaktuszokat, így azokat is meg kellett nézni. És már most mondja, hogy legközelebb keressük meg a baglyokat, mert most nem mentünk arrafelé.
Szóval egyre érdekesebbek és tanulságosabbak az állatkerti kirándulásaink. Szeretjük. Jó kis délelőtt volt, nem bántuk meg, hogy kicsit kihagytuk az ovit. Oda mehetünk még rossz időben bőven eleget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése