2010. november 27., szombat

Rápihentünk Sümegen

A következő heteinkre azt hiszem mindent lehet majd mondani, de hogy unatkozni fogunk, hát azt egy cseppet se, mondhatom azt is, hogy minden héten karácsony és születésnap lesz, tortával, ünnepi menüvel, és ajándékhegyekkel, gondolom én.
Éppen ezért hogy jól bírjuk az év végi hajtást, pihenési célzattal néhány napra elvonultunk a világ elől, hogy mást se csináljunk csak fürödjünk, szaunázzunk, masszíroztassunk, és degeszre együk magunkat. Legmerészebb álmaimban persze szerepelt egy átaludt, vagy csak egy félig átaludt éjszaka is, az lett volna az igazi feltöltődés, de hát ne akarjak már olyan sokat!!!!
A hely, amire a választásunk esett, a sümegi Hotel Kapitány volt, ami maximális alkalmas minden fent említett kívánalmunk kielégítésére. A hatalmas szobánkban kényelmesen elfértünk a fiúkkal,  a wellnessrészlegen több medence hívogatott bennünket, az étteremben pedig minden volt, mi szemszájnak ingere, saját háztáji mangalicából készült ínyencségekkel megspékelve. Hmmmm, nyami-nyami:)
Jellemzően Matyit alig lehetett kicsalogatni a fürdőből, Milánt pedig az étteremből, pedig istenbizony itthon is kap enni.  Jónéhány néni a csodájára járt, hogy milyen aranyos, ahogy kisfecske módjára tátja a pici száját újabb falatért esedezve. Nem véletlen, hogy a róla készült képek 80%-a az étteremben készült:)
Rövid volt ez a 3 nap. Nagyon rövid. De belefért egy lovagi torna, ami Matyinak nagyon tetszett, főleg a lovak, Milán pedig minden dobszó és üdvrivalgás ellenére mindezt békésen végigaludta, és csak az azt követő kézzelevős középkori libacombos lakomára ébredt fel.  Belefért egy kellemes séta a várba, és Matyi hősien mászta meg a hegyet. Sajnos (?) a vár épp felújítás alatt áll, így kicsit most veszített a hangulatából, de ha kész lesz, akkor biztos nagyon jó lesz majd. Sümegről és a várról itt lehet olvasni. Belefért Matyinak egy kis lovacskasimogatás, mert anélkül nem élet az élet. És ha kicsit jobb idő van, és ha kicsit több napra sikerül mennünk beleférhetett volna még ezer más kellemes kikapcsolódás, mert a hely adja magát, a hely, a táj gyönyörű. Nem kizárt hogy visszatérünk még ide, hogy élvezhessünk a kinti medence partján heverészve a csodálatos várpanorámát. Addig pedig a mögöttünk lévő napokból töltődünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése