2010. július 14., szerda

Milán hozzátáplálódik

Igazából már a nyaralás előtt is elkezdhettem volna a hozzátáplálást, mert látszott rajta, hogy élhal bármilyen falatért, ami nem tej, de nem akartam a nyaralásunkat még ezzel is bonyolítani, de azt sem akartam, hogy elkezdjük, aztán félbehagyjuk. Így igazából a nyaralás után kezdett el kóstolgatni, de ahhoz képest már sokmindenen túlvagyunk.
Már olyan sokszor írtam, hogy másodjára valahogy minden más, kevésbé stresszes, kevésbé macerás. Most sem volt ez másképp. A hozzátáplálást is csak úgy elkezdtük, mindenféle hosszadalmas gyümölcslé kóstolgatás, 1-2 kanalazás nélkül, Milán rögtön belecsapott a lecsóba, és egy hét alatt a délelőtti gyümölcspüréből már szinte egy matyinyi adagot is betermel gond nélkül, nagyokat cuppogva.
Szerencsém van, mert vevő rá, Matyi is az volt.
Az egyetlen bökkenő csak az volt, hogy szitaagyammal már réges -régen elfelejtettem, hogy mikor mit ildomos adni egy hatésfél hónaposnak, így nagyjából azt kap, ami van otthon, leginkább az idényjellegűekre koncentrálva. Bár hogy megnyugtassam a lelkem lelkiismeretesen rákerestem az interneten, hogy is kell ezt szakszerűen csinálni, de ahány oldal annyiféle tanács és táblázat, majd gondoltam rákérdezek a védőnőnél, mert Matyit kizárólag az Ő tanácsaira alapozva tápláltam hozzá, szigorúan véve minden lépést, és végülis bejött, mert Matyi jól vette az akadályokat. De amikor találkoztunk, akkor persze elfelejtettem rákérdezni, ő pedig gondolom természetesnek vette, hogy mindent tudok.
Így próbálok a csekély mértékű emlékeimre hagyatkozni, és józan paraszti ésszel gondolkozni.
Ilyen formán Milán már túl van az alma, barack, körte, meggy gyümölcsturmixon, zöldségekből pedig a sárgarépa, krumpli,  sütőtök, sóska, saláta van kipipálva, és a közeljövőben tágítunk a cukkíni, paradicsom, borsó, karfiol, spenót felé, már amennyire továbbra is partner lesz a FiatalÚr. És már miért ne lenne az?
Én pedig már teljesen elfelejtettem, hogy milyen nagy élmény egy örökmozgót etetni, akinek a legfontosabb, hogy a kezét mindig épp a teli szájába gyűrje, lehetőleg mind a kettőt, majd rögtön meg kell fognia a tappancsait, amivel jókat lehet kalimpálni, így garantált az evés utáni fürdés, ami ebben a hőségben még jól is esik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése