2010. július 13., kedd

Matyika szobatiszta

Nagyjából két hete erőt vettem magamon, és elhatároztam, hogy a kánikulai hőségnél nincs jobb alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra elhagyjuk azt a fránya pelust, amihez Matyi körmeszakadtáig ragaszkodna, szerintem élete végéig. Kapott csini kisgatyákat, és dinós bugyipelust, és nekivágtunk az útnak, ami nem is volt olyan hosszú, nem is volt olyan göröngyös, mint azt gondoltam, hogy majd lesz.
Eleinte persze történtek balesetek, de nem sokszor, aztán szépen lassan az a kevés is elmaradt, és először csak boltba mentünk pelus nélkül, aztán már a délutáni alvást is bugyiban tolta, és nem pisilt be sose. Mára már a dinós bugyipelust sem használjuk, csak a kisgatyákat, igaz, abból naponta többet is elhasznál a fiatalúr, mert minden pisilés után másikat akar venni, "most vonatosat kéjek, ojoszjánosat kéjek, kisfijúsat, csíkosat, majmosat...kéjek!" De hát ez legyen a legnagyobb baj:)
Éjszakára egyelőre még kap pelust, bár az esetek nagy többségében szárazon kerül le róla reggel, úgyhogy csak az én bátorságomon múlik, mikor hagyjuk el éjszakára is a pelust. De már így is nagyon büszke vagyok Rá!
Azzal az egy problémával nem számoltam, hogy most már Milánt is szobatisztává akarja tenni, és nem érti, hogy ha neki nincs pelusa, akkor Milánnak miért van, és mindig mondja, hogy "nem kell Milánnak pelus, nem kell!".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése