2009. július 3., péntek

A frizura

Máté ugye nem egy hatalmas, göndörödő hajkoronával megáldott kisfiú. Kis pelyhes, szőke hajszálacskákkal rendelkezik, amik messziről még csak nem is látszanak. 
Idén tavasszal került sor az első birkanyírásra, amikor is saját kezűleg a fürdőszobánk pultján csücsülve szabadítottuk meg a hátul göndörödő fürtjeitől. A művelet hatásosnak bizonyult, a kis pihék olyan mértékű növekedésnek indultak, hogy tegnap újra olló alá ültettük Elsőszülöttünket, ezúttal szakavatott fodrászkezek ollói alá. 
Nem mondom, hogy nem volt bennem egy csöppnyi félsz sem, amiért idegenkezűséget vetettünk be, de mivel Fiatalemberünknek ma Hölgy látogatója lesz, jövő héten pedig újabb utazásra készül a divat fővárosába, a rendezetlen fürtöket muszáj volt némileg rendezetté varázsolni. 
Az aggodalom fölöslegesnek bizonyult, bár azt, hogy a kendőt a nyakába tegyük, azt nem hagyta és egy kis sírással adott hangot ellenvetésének, de aztán hősként tűrte az ollók csattogását, majd bezsebelte a jutalomfruttit, és kifelé jövet még integetett is, szóval szent volt a béke. 
Azóta próbálok Őkelméről egy használhatónak mondható fotót készíteni, ezideáig mindhiába, de hogy szavaimon nem essen csorba, íme a megkomolyodott Fiatalemberhatású új frizurás Máté:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése