2023. április 29., szombat

Heti orvosos

Laptopom még mindig nincs, bár Feri próbálja megjavítani, de egyelőre nem túl derűlátó. Szóval egyelőre marad a telefonon pötyörészés, ami fele olyan gyors sincs, mi t a billentyűzeten klimpírozás. De hát idő, mint a tenger 😉 ja, nem. De mindegy is.

Április utolsó hetét Milán az ortopédián kezdte. Volt kis varia, hofy ki menjen vele, mondtam, hogy én is tudok kivenni szabit, de végül azt mondta Feri neki is belefér, jó lesz még az én szabim máskorra. Azt nem tervezte bele, hogy már a 10.40es időpontunk is megcsúszik, olyannyira, hogy csaknem 3 óra volt, mire hazaértek. 

Félig jó, félig rossz diagnózist kaptunk, ami miatt korábban műtötték Milánt, az szépen alakul, szép kerek a combcsontjának az íve, ez a része teljesen oké, terv szerinti. Vidzont van valami bütyökszerű kinövés az ív alatt, ami ebben a fejlődő, növekedő szakaszban nem annyira van jó helyen, és a későbbiekben, felnőttkorban, akár bicegést is okozhat. Ezt megelőzendő, erre az a megoldás, hogy ezt a puklit egy csavarral megtámasztják, hogy a csontnövekedéssel együtt az ne nőjjön. Vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy be kell tenni egy csavart Milán lábába. Ez állítólag egy pár perces művelet, hasonló a korábbi csavar kivételhez, de altatásban végzik. 

Szerencse vagy nem, de van időnk erre lelkileg rákészülni és emésztgetni, mert csak ősz tájékán kerülhet erre sor, mert várólista van. Majd hívnak, ha már elérhető távolságba kerül a dolog. 


Szerencsére másik gyerekünk is van, Máté, akit viszont a fogszabályzós orvoshoz vittük szerdán este, aki a legutóbbi mintavétel és panorámaröntgen után elkészítette a kezelési tervet. 

Nagy szerencse, hogy már egy hónapja is mondta az orvos, hogy nem lesz olcsó, meg a kolléganőm is mondta, hogy nekik, amikor a fiának volt jópár éve, már  akkor is 600ezer körül volt a végösszeg, úgyhogy volt idő ezt is emésztgetni, hogy mire szembesültünk a valósággal, akkor már nem estünk hanyatt a rendelőben, hanem csak tudomásul vettük, hogy a következő 2 évben lesz hová tenni a pénzünket. Mondtuk is Máténak, hogy most már vigyázzon magára, mert egy kisebb használt autó árát tesszük a szájába, ez lesz az érettségi ajándéka 😊 

És ha már így benne vagyunk, akkor jövő pénteken, amikor Máté szájába kerül a cucc, egyelőre csak felülre, akkor Milán szájába is belenéz a doktorúr. Ott is biztos talál majd valami igazítanivalót. 

Az eü-s rész most egyelőre ennyi. Majd mesélek mást is. Vidámabbat. 

6 megjegyzés:

  1. Ó, hát ezek tényleg nem túl vidám hírek. Az a csavar dolog azért jó rémisztően hangzik, még akkor is, ha egyébként biztos, hogy azoknak, akik ezzel foglalkoznak, rutin műtét csupán. De remélem Milánnak ez lesz az utolsó ortopédiai kalandja, ezen túl majd csak az ellenőrzésekre kell menni.
    A fogorvosi költségek borzasztóak, tényleg elképesztő összegeket kell elővarázsolni. 😔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leginkább az altatás része miatt szorongok, de reméljük tényleg gyorsan túl lesz rajta.
      Nem csak a fogorvosiak, sajnos...

      Törlés
  2. Amennyiben körzetes fogszabályzásra mész, akkor kicsit költséghatékonyabb a fogszabályozás. Mi ugyan nem a körzeti be mentünk, hanem Dunakeszire hordom a srácokat, háziorvosi beutalóval volt a felső 95 ezer, az alsó 110 ezer (áremelkedés) és alkalmanként 7 ezer Ft a vizitdíj, ez havi 1 alkalmat jelent. Így egész barátságos az ár. A kisebbnek csak éjszakai kell, neki 11 ezerböl megúsztuk.
    Milán története durván hangzik. Remélem már nem lesz vele semmi extra. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a körzeteshez járunk, hanem magánrendelőbe, mert a körzetestől lábrángásunk van. Milán azóta retteg a fogorvostól, mióta egyszer rámordult, hogy mit parázik.
      Lehet, hogy találnánk mi is olcsóbb helyet, de ide járunk már jó régen, és nagyon szimpatikusak, kedvesek, és könnyen megközelíthető helyen van.
      Máténak is volt kivehető, szerintem Milánnak is az lesz először.

      Törlés
  3. Akkor megértem. Nincs annál rosszabb, mikor rettegsz valakitől egy amúgy is kiszolgáltatott helyzetben.
    Mi is autózunk kb 45-60 percet 10 percet, de azt mondtam még így is megéri, mert végtelenül kedvesek. Itt magánrendelésen csinálnak fogszabályzást, aranyárban és még csak nem is valami szimpatikusak.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk nem kell hogy körzetes legyen a fogszabályzós doki, nincs már olyan, elég, ha oep-es és ilyen van több a városban. Én még egyikről sem hallottam rosszat, szerencsére. Az más kérdés, hogy mindnél szép hosszú várólista van. A magán fogszabályzás tényleg húzós...az milliók, ahogy hallottam.

    Milánnak a legjobbakat, az altatás nekem is parám, Réka annak idején "érzékeny" volt az altatásra (brrrr....).
    Várjuk a folytatást, jobbulást a laptopodnak is. :)
    Erika

    VálaszTörlés