2022. január 21., péntek

Huss

Amilyen hirtelen lerobbantak a fiúk, szinte egyik pillanatról a másikra lett hőemelkedésük, és utána egy szempillantás alatt magas lázuk, úgy tűnt el szinte nyomtalanul az összes nyavajájuk. 

Azt, hogy 5 napja orvossal nemhogy nem találkoztunk, de még csak nem is beszéltünk, azt nem minősíteném szavakkal. Azt, hogy egy lázas beteg gyereknek legyen az akár covid, akár torokgyulladás, akármi, se meg nem hallgatja senki a tüdejét, se meg nem nézi a torkát, se nem konzultálnak velem, hogy mire számítsak, mi ennek a betegségnek a lefutása, mik a buktatói, mire figyeljek, mikor hívjak sos mentőket, senki el nem mondta. Nem arról van szó, hogy nagy bájcsevejre lett volna szükségem, de pár szó azért egy orvostól jól esett volna, hogy ne a gugli legyen a barátom, ne idegen orvosanyukáktól kelljen tanácsot kérnem, hogy bármilyen lázcsillapító és orrspray használható-e, vagy van vmi speckó, ami erre a betegségre sokkal jobb, semmi... 

Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy annyian halnak meg ahányan, ha ennyire vannak kontroll alatt tartva a betegek, hogy semennyire. Szerintem ez felháborító. 

Na de... a lényeg, hogy tényleg 2 nap alatt túl voltak a nehezén. Az a 2 nap viszont tömény láz volt, nagyon magas láz, és lázcsillapítás, mindenféle módon. Felváltva fürdettem őket langyos vízben, borogattam a fejüket, adtam nekik a gyógyszert, főztem a teát. Közben, amikor jól voltak, akkor tényleg jól voltak, és akkor megettek egy fazéknyi húslevest. Harmadnapra úgy keltek fel, mintha semmi bajuk nem lett volna. És szerencsére azóta sincs. Kínjukban viszont az agyamra tudnak menni, és borzasztó idegesítő, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni. Miért van az, hogy csak akkor olyan tündibündik, amikor 38+ fokos lázzal fekszenek??? 😏

Máté szerintem megúszta, de ő is itthon volt, de mivel ő kétszer oltott, úgy voltam vele, hogy még ha le is tesztelem itthon akármilyen eredménnyel , akkor is tojik rá az eü. rendszer. Mint ahogy az ismerősöknél is azt mondták, hogy ja, hát ha be van oltva, akkor majd meggyógyul. Szóval igazán pénzkidobás lett volna még őt is saját költségen letesztelni. Bekaranténoztam a saját szobájába, és nem volt ellenvetése :-) 

Hogy most a Kicsiket kell-e oltani és hogy mikor, hát azt meg majd gondolom kiokoskodom az internetről... ahogy eddig is. 


Mindennapi dühijeimet olvashattátok :-) 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon igazad van,miért nem jönnek ki hívatalosan tesztelni,hogy veszik számításba,az iskolában is káosz van,a fiúknak jobbulás és gyógyulást kívánok!!

    VálaszTörlés
  2. Engem este felhivott mindig a gyerekorvos, ahogy kijott a teszt eredménye,- ugye mindig ő kapta meg - amikor nega volt akkor is, amikor pozi, akkor is, mindent elmondott, két naponta kellett jelenteni, hogy vannak. Üzenetet írtam neki és soha nem fordult még elő, hogy magunkra hagyott volna. Igaz, az egyik legjobb doki mifelénk. Szerencsénk van.

    Anyukámnál van az, egy másik városban, hogy telefonon nem lehet elerni az orvost, az asszt. sem, ami sztem felháborító, a postaládába kell bedobálni, mit akar az ember, aztán lesz valami vagy nem. Most ha csak gyógyszert akár feliratni az idős ember, tiszta tortúra...

    A lényeg viszont, hogy jól vagytok. 🙂

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy ennyire magadra voltál hagyva, de nagyon örülök, hogy nem lett semmi komolyabb tünetek, vagy súlyosabb lefolyás.
    Nálunk is igen lelkiismeretes a háziorvosunk (nem csak e téren), mindig nagyon gyorsan felveszi a telefont, és mindig ő, nem az asszisztens (vele pl gxógyszerfelírásról emailben lehet kommunikálni), mindent elmagyaráz, elmondja mi legyen, hogy legyen, miért így, ha kéri, hogy még beszéljünk, akkor emlékszik az előzményekre. Most ugye Roli van itthon megfázásos tünetekkel (nincs láz, nincs torokfájás, csak az orrát fújja), de a biztonság kedvéért itthon tartja egy hetet, mert bármi lehet.
    Ő egyébként igazolt pozitív eredmény után négy hónappal olt, nagyjából addig van antitest a tapasztalatok szerint állítólag.

    VálaszTörlés