2021. július 5., hétfő

Kéz-kilátó

 Még amikor elvittük a fiúkat Felsőtoldra, a focitáborba, akkor tettünk egy kis kirándulást a falu felett nemrégiben épült kéz alakú kilátóhoz

Délután volt a táborban a hagyományosnak mondható szülő-gyerek focizás, és hogy addig ne csak a szálláson tébláboljunk, pont volt annyi időnk, hogy felmenjünk, kibámészkodjuk magunkat és lejöjjünk. 

A távolság nem volt olyan egetrengető, mégis, a 35 fokos hőségben eléggé megdolgoztattak bennünket a Cserhát lankái. Pláne, hogy az út fele nagyjából árnyékmentes ösvényen vezetett. De mi kitartóan róttuk a métereket felfelé. 

Az út egyébként az országos kék része, és továbbhaladva a  hollókői várig lehet rajta menni, az sincs innen messze, 3 kilométer meg még valamennyi. De most túl nagy volt a hőség ahhoz, hogy oda-vissza kedvünk lett volna megjárni Hollókőt. 



A kilátó, ahogy azt a honlapon is írják valóban egy remek elmélkedőhely. Jó ott megpihenni, körbenézni a dombok vonulatain, kicsit lelassulni. Nehezen is indultunk el az árnyékos fa alól. 







Többen jöttek Hollókő felől, és bár mostanában igen felkapott lett a hely, legalábbis sokszor szembejön a neten, talán a hőségnek köszönhetően most nem volt akkora tömeg, szép sorban váltották egymást a társaságok, kisebbek-nagyobbak. 

Mondja egy csaj egy idősebb férfinek a társaságukból, hogy csináljon róla egy képet. Odaadja neki a telefonját, elhelyzekedik. Na jöhet a fotó.

- De most elsötétült!

- Akkor nyomd meg a középső gombot.

- Megnyomtam. .... de most meg kiír valamit....

- akkor olvasd el, mit ír ki.

- Valami FMrádió

- túl hosszan nyomtad. Nyomd meg még egyszer. 

- na most jó lesz!.... de most meg magamat látom.... 

- nyomd meg a sarokban a kamera képet.

- na, most jó. Akkor csinálom. .... oké, megvan. 

- akkor csinálj még egy fekvőt is. 

- milyen fekvőt????

- Fekvő képet, Te!!!


Na itt már szakadtunk a röhögéstől. De legalább jó hangulatban jöttünk le a hegyről. :-) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése