2020. július 18., szombat

Fogak

Tegnap reggel Mátéval elbicajoztunk a fogorvoshoz. A kéztörtés óta most ült először bringára. A múlt héten már mentünk egy rolleres kört, de biciklire nem nagyon mert szállni. Most is variált egy sort, mert azt mondta, hogy szerinte nem tudja még megtartani a járgányt. De mivel a bkv bérletünk már lejárt, és nemsokára megint elutazunk, tehár felesleges lenne újat venni, nem sok választása maradt, mint bringára pattanni.
Szép kényelmes tempóban tekertünk el a rendelőig. Nem volt semmi probléma.
Ott aztán meglepetésként ért bennünket, hogy azt mondta a doktornő, hogy ez a típusú szabályzó már nem kell Máténak, mert most már szépen összejöttek elöl a fogai.
Úgyhogy a gipsz után, egyelőre ettől a kötöttségtől is megszabadult.
Egyelőre nem kap másikat, mert ragasztotthoz még két fogának ki kell cserélődnie hátul, ki kell nőni a leghátsóknak, amiknek még nyomuk sincs, és a folyamatban lévő szemfognövéseknek is be kell fejeződniük. Szóval Mátéfog fronton egyelőre sínen vagyunk.

Ezzel a lendülettel aztán kértem időpontot Milánnak, mert neki meg nagyon leállt a fogcserélődése, és nem tudom, hogy ez mennyire normális. Szóban ecsetelve a problémát, a doktornő szerint még bőven normális, de nem árt az, ha ránéz. Az iskolából ugyan voltak a körzetes iskolafogorvosnál, de az sosem mond semmit, és Milán retteg is tőle, mióta egyszer betömte az egyik fogát, és enyhén szólva sem volt kedves.

Szóval ránéz. Meg van is most Milánnak egy olyan foga, ami alatt már jön a csontfog, de a tej az nem esett ki, hanem csak úgy tolja ki az alatta lévő, de tök stabil.

Hazaérve mondom Milánnak, hogy kértem időpontot a doktornénihez, és megnézi azt a fogát, hogy mi van vele. Erre könnyekben tört kis szegénykém, hogy bárhová vihetem, csak fogorvoshoz ne, mert attól ő nagyon fél. Hiába győzködtük Mátéval, hogy ez a néni nagyon kedves, ( tényleg egy angyal) nemigen hitte el, úgyhogy most jegeltük a témát. Szeptemberig még úgyis sok víz lefolyik a Dunán...


3 megjegyzés:

  1. Szegény Milán..., a fogorvosi rendelő tényleg nem egy népszerű hely, megértem... Nekünk van egy nagyon-nagyon kedves fogorvosnő ismerősünk, úgyhogy hozzá járunk úgymond, igazából 2 éve, azóta melegítettük fel a kapcsolatot :) . Mi is készülünk Tomával, mert neki kiesett egy fogtömése, Máténak meg fogszabályzó ügyben, bár ő nem szabályoz, de ismerőst ajánl, csak egy gond van vele, hogy "kicsit messze tőlünk", a II. kerületben lakik és rendel :) , de úgy vagyok vele, hogy fogorvosnál ez is megéri, a lényeg, hogy jó, kedves, nem túl drága, megbízható és általában hamar fogad :) ...

    VálaszTörlés
  2. Ez a hely, ahová Mátéval járunk ez nagyon jó, magánrendelés, és Milán is volt már ott, amikor Mátét vittük. Szóval nem teljesen idegen neki.
    Csak annyira benne van az a rossz élmény, amikor a körzetes nyanyánál voltunk, hogy azóta teljesen para. Már ezerszer megbántam, hogy akkor oda vittem, de ide a magánrendelőbe 1-2 hónapra előre lehet csak időpontot kapni, a körzeteshez meg rögtön mehettünk.
    Remélem, hogy szeptemberig sikerül bátorságot öntenem belé.

    VálaszTörlés
  3. Fogorvos kényes ügy, mi olyan szerencsétlenek vagyunk, hogy a körzetes fogorvos egy vén banya, de szó szerint, így marad a privi. Az iskolafogász véleményével soha nem egyezik a privi doki véleménye, már többször próbáltam , több orvossal is. A fogszabályzás más káposzta, mert az sokszoros áron van privin mint körzetes, azzal meg lennénk lőve, de egyelőre nem aktuális. Egyébként Zalán évekig nem ült be a privi doki székébe, pedig annál kedvesebb nem is létezik....Persze mióta iskolás, kénytelen . :)

    VálaszTörlés