2020. július 6., hétfő

Napi hír(ek)

Ma lekerült Máté kezéről a gipsz.



A betegfogadás annyiban változott az elmúlt 2 hétben, mióta nem jártunk a szakrendelő felé, hogy elbontották a katonai sátrat az épület elől. Végülis a reggeli tűzőnapon csak harmincvalahány fok van, nem kell már az árnyék... Az eddigi 2 sorból 1 lett, a lépcső fele le lett kordonozva, és a betegirányítók félighúzott maszkban,  okosan az épületen belül, az árnyékban figyelmeztették az embereket, hogy fertőtlenítsenek kezet. Kint a lépcsőn meg hullottak az emberek... míg ott álltunk csak egy bácsi és egy néni lett rosszul. A bácsi el is esett a lépcsőn, szerencsére nem gurult le, mert ketten megtámogatták, míg odabentről kiért a segítség. A rendszer tökéletességét jellemzi, hogy a röntgennél egy néni panaszkodott, hogy már tök kivan, mert 8.50-re volt időpontja, de hiába van már itt 7 óra óta, mert vidékről jön, és akkor ér be a busza, ( bár nekem elég korainak tűnik) de még mindig itt rohangál ezzel a nyomorult koronavírusos papírral, amire azt mondták adja le, de a vérvételnél sem vették el, most meg a röntgennél sem, kinek adja...

Bent nagyjából mentek a dolgok, egész gyorsan végeztünk. Még beugrottunk a dm-be darázsirtóért, és 10kor már itthon is voltunk.

Aztán ma lomtalanítás van az utcában. Bár hivatalosan arra kértek mindenkit, hogy 18 óra után tegye ki a lomokat, ennek ellenére már megint kint volt délelőtt egy csomó helyen, köztük a szomszédban is, és a szembe házból is már kipakoltak. Ami csak azért gáz, mert annál tovább táboroznak az utcában, és jelen pillanatban a házunk előtt a lomis delikvensek. Az asszony konkrétan a kerítésünk szélénél támasztotta le a karosszékét, és benne tesznyül már órák óta, telefonon ordibál a család többi tagjának, akik az utcában egyéb helyeken posztolnak, és konkrétan a mi füvünkről "piacozik". ( Na jó nem a mi füvünk, de a mi házunk előtt van, és mi nyírjuk, akkor kicsit a miénk is. )  Az imént épp valami csillárra alkudozott valami hasonló jóarcúval.
Szemben pedig a pár hete meghalt egy öreg bácsi, és szerintem annak a lakásából is kihajigáltak mindent. De mindent. Faliképtől a vizespohárig, mindent. Szóval igazi aranybánya. Itt turkálnak benne már dél óta.
Nesze neked világjárvány! Ekkor bezzeg nem kell kézfertőtlenítés... meg másfél méter...

Persze tudom, hogy ez egy szükséges rossz, mert maga a lomtalanítás kell. Csak mondjuk el tudnám képzelni, hogy abban a 2-3 utcában, ahol egy napon ez van, ott mondjuk odaállna a sarkokra egy rendőrautó, aztán kergetnék el ezt a putribandát... ehelyett itt mocskolnak és ordibálnak az ablak alatt, a kapun nem merünk kimenni, és még éjszaka is itt fog menni a dzsembori...
Na de holnap kora reggelre már föl szokták számolni a zsibvásárt, csak addig kell jóarcot vágni hozzá...

Mindennapi hőbörgéseimet hallottátok :-)
( Biztos agyamra ment már a meleg... itt mifelénk nem esik ám eső... csak a szomszéd kerületig jut el. )

7 megjegyzés:

  1. Azért a "mindennapi hőbörgésed" sem akkora hír, minthogy Máté keze rendben van. A lényeg ez. Gyorsan gyógyult és ez jóóó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a tulajdonképpeni lényeg :-) csak aztán elragadott a hév :-)

      Törlés
  2. Ez borzasztó... Szegény bácsi és szegény holmija, 😐ez olyan méltatlan. Ilyen zsibvasart nem tapasztalunk szerencsére, itt tényleg többnyire lom kerül az utcára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kinek mi a lom, ugyebár... nem azzal van a gond, hogy ki mit rak ki, hanem hogy még éfélkor is itt verekedtek össze rajta az ablak alatt.

      Törlés
    2. Értem, mi volt a gond, lejött... :)

      Lom? Koszos, törött, sérült holmik, bútorok, bármi a háztartásból. Mi egyszer kitoltunk egy régi, ezer éves, ronda fotelt, nem mondom, hogy verekedtek érte, de eltűnt másnapra...

      Törlés
    3. igen, pont ilyen dolgok kerülnek ki itt is, többnyire.
      Nagyon durva egyébként, tegnap a nő a házunk előtt menedzselte a csalási szerzeményeket, és itt kupacolgatta, hogy " ez piacos", " ez saját", " ezt a méhbe visszük" ... a járókelőknek meg osztotta az észt, hogy mit sasolják az ő portékáját.
      Minden évben kiakadok ezen, de túl vagyunk rajta idén is :-)

      Törlés
  3. Ejha, ahogy így olvasom ez nem lehet semmi, mármint a sibvásáros részre gondolok, nem csodálom, hogy kivagy tőle...
    Nagyon örülök vagy inkább hurrá, hogy már nincs gipsze Máténak :) !!!

    VálaszTörlés