2019. február 28., csütörtök

Elűztük a telet

A múlt hétvégén, miután a kicsik végeztek az úszással, és átvettük Marci jelmezét Gyálon, Szentesre mentünk. A helyi újságból gyorsan kiderült, hogy február utolsó hétvégéje lévén 2 napos télbúcsúztató ünnepség van a városban. Mindezt valami legó és minecraft show-val is megfejelték, de ez minket nem hoz annyira lázba, de a délutáni felvonulást gondoltuk megnézzük. Addig sem szedik szét a fiúk a papa házát. És bár nem volt épp jó idő, de legalább megjárattuk a gyerekeket.

Épp jókor érkeztünk, mert a menet pont akkoriban indult, elől ment egy autó, amiből szólt a zene, és voltak valami bohócok, meg egyéb jelmezesek, a végén pedig a busók.
Eszünkbe is jutott, hogy húúú, milyen jó volt, amikor 2 éve ott voltunk az igazi nagy Busójáráson, Mohácson!!! ITT írtam is róla bővebben.
Nyilván ez a busójárás nem volt olyan nagyszabású, mint az, de nem is volt ez elvárás. A gyerekeknek így is tetszett, Marci így is kellőképpen megijedt olykor-olykor, amikor zajosabban közelítettek, és ami a legfontosabb volt, hogy kaptak olvadós cukorkát :-)

És most is csak Máté volt olyan bátor, aki fotózkodni mert egy busóval. :-)




A menet természetesen a máglyagyújtással ért véget.



A medvének öltözött polgármester gyújtotta meg a máglyát.


Egy darabig ácsorogtunk ott a tüzet nézve. De mivel hideg volt, meg füst, és valamilyen érthetetlen megfontolásból nem egy ide passzoló "busózenét" játszottak, hanem mai rádióegyes slágereket, ami nekem nagyon nem passzolt az egész télűzéshez, pedig ha még táncolgattak volna a tűz körül a busók, akkor biztos néztük volna még egy kicsit őket, de így hazafelé indultunk. A fiúk még mentükben megálltak a cukorkaosztó bohócok mellett, és kértek még cukorkát. :-)

És tessék, itt a tavasz 💗 sikeresen elűztük a telet 😆

1 megjegyzés: