2019. január 15., kedd

Újévi újdonságok

Az új év első napjaiban az "új év-új padló" csapásvonalon próbáltunk haladni. Még karácsony előtt, mondjuk 23-án, és talán még 24-én is egy kicsit, elkezdtük lerakni odaát a padlót. Eleinte nem ment annyira fürgén, kellett némi idő, mire leporoltuk az emlékeinket tizenpárév távlatából, hogy hogyan is csináltuk ideát. Feri megnézett pár youtubevideót is a témában. Aztán mire belejöttünk volna, addigra abba kellett hagyni, mert mégiscsak karácsony, meg fadíszítés, meg valami ünnepi vacsi is kéne... utána meg elutaztunk. Szóval a folytatás átcsúszott az új évre. 
Egyelőre két szoba van majdnem kész, a szegőlécek még hiányoznak itt is, a hétvégén pedig elvileg pikkpakk ledobjuk a Máté szobájában is, és akkor már tényleg nagyon a végéhez közeledünk, már ami a munkákat illeti. 



Segítenek. Bár gyorsabban haladunk, ha nem teszik. :-)


Az évkezdés másik nagy híre, hogy Máté 3-án végre megkapta a várvavárt fogszabályzóját! Úgy volt, hogy már a szülinapja környékén megkapja, de akkor valamiért nem passzolt rendesen, és visszaküldte a doktornő, és legközelebb csak 3-án tudtunk menni. De ekkor minden klappolt, és azóta lelkesen hordja. 
Olyan szerkezet ez, hogy akkor van igazán értelme hordani, ha naponta egy 15-16 órát a szájában van, így nem csak éjszaka van vele, hanem napközben is hordja, amikor csak tudja. Nyilván evés közben nem, meg tesi órán, focin nem, de azért egész sokat bent van a szájában. Csak az első pár nap volt egy kicsit szokatlan, meg nyomott, meg feszített, de hamar hozzászokott, és most már egyáltalán nem panaszkodik. 
Aztán gondolom, amikor majd havonta húznak rajta picit, akkor majd megint lesz 1-2 nap kellemetlenség. 
Egyelőre nagy a lelkesedés, és most már pikkpakk kiveszi-beteszi, egyáltalán nem okoz gondot. Viszi a kis dobozkáját a suliba, és beleteszi, ha kiveszi. Szerencsére Máté nem olyan, mint Milán, aki még a fejére sem figyel oda, és ahol esik ott puffannak a dolgai, Máté ő ilyen szempontból elég megbízható, és vigyáz és odafigyel a dolgaira. Milánnak nem biztos, hogy a szájába mernék tenni egy ilyen többtízezres kütyüt, lehet, hogy már az első nap nem látnám viszont. Szerencsére az ő fogszabályzása még kicsit odébb van. Neki egyelőre a fogcserélődésére várunk már egy ideje, ami valahol megrekedt, de a fogdoktornő szerint ez még nem para, simán belefér, hogy vannak ilyen nagyobb szünetek a fognövések között. 


A vasfogú veszedelem. 

1 megjegyzés:

  1. Mi is azt tervezzük, hogy magunk tesszük le majd az új padlót, ha egyszer felverjük a parkettát a gyerekszobákba. Nagyon szép a tiétek, ügyik vagytok!


    VálaszTörlés