2018. szeptember 5., szerda

Tanévkezdés

Azért az olyan gáz, hogy rendre minden iskolakezdéskor, az első nap, amikor még egyébként is a plafonra kívánja mindenki az egész reggeli hajcihőt, amikor a régi rutin már rég elfelejtődött, de az új meg még nincs meg, amikor nemcsak arra kell figyelni, hogy fel legyenek öltözve a gyerekek, hanem még arra is, hogy húúú, ünneplő, de akkor csereruha is kell, azta meg még uzsonna is???, meg ez meg az, pedig igencsak leredukáltam már az évek során az első napon vivendő dolgokat, gondolván, hogy az A3-as színes kartonra csaknem az első napon lesz szükség, mind a 30-ra, meg ilyesmi... szóval mikor az egész reggel egy fejveszett kapkodás, és mindenki álmos, meg pont az a mese megy a tévében amit szeretünk, na akkor még észrevesszük, hogy esik az eső!!! Minden egyes tanévkezdéskor esik az eső!!!! Ez akkora szívás!!!
Végül fogszívva bár, be beértünk persze a suliba, pedig Máténak fél8-ra ott kellett lennie, mert szavalt az évnyitón. Később persze kiderült, hogy simán érkezhettünk volna a rendes időben is, mert a tantermük, az új, a második emeletes, ahová le kellett volna pakolniuk, na az még nem volt nyitva még 50-kor sem. Úgyhogy ott ácsorogtunk már vagy 20-an a folyosón bebocsátást várva, amikor meguntam, és lebattyogtam a tanáriba, hogy megkérdezzem, mi a helyzet. Be lesznek-e még engedve szerencsétlenek még ma, vagy ne is álmodjunk ilyen luxusról. Persze nem így, de volt néhány válogatatlan szófordulat a nyelvemen, de megtartottam magamnak.
Jaaaa, hogy az még nincs nyitva? Nem nyitották ki a takarítók? Van egyáltalán második szintes takarítónk, Marika??? Nem tudom, a József is az előbb ment fel kinyitni a saját termét!-hangzottak a mondatok a tanáriból, ami ad egyfajta árnyalt képet a helyzetről úgy általában.
Végülis kinyitották az ajtót.
Végülis a tornateremben tartották az évnyitót, nem kint a szép új színpadon, mert esett az eső.
Sebaj.
Máté szépen elszavalta a versét, ami véletlenül, vagy nem véletlenül épp az volt, amivel őket is köszöntötték a nagyok, amikor ők voltak elsősök, Nemes Nagy Ágnes: Tanulni kell című verse.



Azóta már túl vagyunk az első, sőt már a második napon is. Milánék harmadik osztálya sima liba, ezt már rutinból toljuk, Mátéék felső tagozatáról még rengeteg kérdés kering a fejemben, némelyik megválaszolódik a nap végére, ellenben merülnek fel újabbak. Igyekszem türelemmel és beletörődéssel venni az akadályokat, nem mindig megy... pl. már megint olyan információm van, hogy MÁR MEGINT egy napon, egy időben lesz szülői értekezlet a két osztályban, és ettől egyszerűen már hülyét kapok!!! Én nem tudom miért olyan bonyolult ezt összeszervezni, átgondolni, vagy akármi... de ezzel kapcsolatban futok majd még egy kört. Csak hát Lilian néninek egyelőre semmilyen elérhetőségét nem ismerem, szmk-sunk ugyebár még nincs, szóval elég nehéz így párbeszédet kezdeményezni. Meg kicsit unom is már, hogy folyton valamiért beszélni kell valakivel, hogy miért nem mehetnek a dolgok maguktól csak úgy rendben???? Ez olyan nagy kérés???

Na mindegy.

Könyvek javarészt becsomagolva, felcimkézve.  Milánnak van még pár pőre a suliban, azokat ma hazahozza. Úgyhogy iskolai felszerelésileg sínen vagyunk. A nagy kérdés, ami még lebeg a levegőben, az a zeneórák időpontja, ez elég sarkalatos pontja a hetünknek, pláne, hogy idén már Milán is elkezdi az oboát(furulyát). Elvileg jövő hétre a hegedűidőpontok összeállnak, az oboás nő viszont még nem jelentkezett, a levelemre meg nem válaszolt, más elérhetőségét pedig nem tudom... szóval ááááá

Éljen az új tanév! Kitartást, és kellő humorérzéket kívánok hozzá Mindenkinek!

A 2018-as tanévkezdősök.
Tavaly Máténak a válláig ért a kilincs, Milánnak a füléig, Marcinak meg a feje búbjáig. Itt a tavalyi. 



7 megjegyzés:

  1. Nálunk általában két napra van lebontva az összes szülői, így már tavaly is ütközött a gyerekek szülőije, szemem sem rebben, ha idén is. Igyekszem Tibit benevezni. Akinek akár 3 csemetéje is járt a suliba, mindig a legnagyobbéra ment vagy el sem ment egyikre sem, vérmérséklete szerint.

    Nahát, nálunk még soha nem volt esős évnyitó az utóbbi öt évkezdetkor. :):) Nagy jelentősége nincs , esetleg az elsős szülőknek, az egész fél óra.

    Vidám tanévet nektek, nekem türelemből kéne pár tonna, de ebben sajnos nem fejlődöm semmit...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egész eddig úgy volt, hogy hétfőnként volt az alsós, keddenként a felsős szülői. Most, hogy idén van egy alsós és egy felsős gyerekem, most mégis egy napon van... komolyan nem értem... de tudom, hogy másokat ez nem zaklat fel ennyire. Engem sem azért bosszant, mert annyira ott akarok ücsörögni mindkét helyen, hanem azért, mert elvárják, hogy mindig ott légy, ( meg a gyerekek is) ahol ott kell, időben, megfelelő ruhában, felszereléssel, és ilyenkor, amikor a másik oldalon kéne egy kicsit odafigyelni, akkor a lehetőségét sem adják meg, hogy ott lehess.

      Nálunk szerintem ötből 3-szor esett az eső, és volt egy év, amikor ömlött. Nem az ünnepség miatt bosszantó, hanem azért, mert mi gyalog/biciklivel járunk, és első nap olyan vacak érzés bőrig ázva érkezni.

      Törlés
    2. Na hát nekünk látod már alsó tagozaton belül is ütközött. :( Gondoltam, majd ismerős anyuka figyel Zalán szülőijén, meg is írta mi volt, csak a legfontosabbat felejtette el, az írás szószedetet, amit gyakorolni kellett volna. Grrr.... Úgyhogy remélem, Tibit be tudom nyomni a szülőire most...

      Törlés
    3. Hát ez az! Mert attól én sem félek, hogy valami fizetési határidőről lecsúszom, mert arra mindig százszor figyelmeztetnek :-) De az ördög ugyebár a részletekben lakozik... mindegy... már elengedtem...

      Törlés
  2. Nálunk meg, képzeljétek, két héten keresztül, hétfőtől csütörtökig tartanak a szülői értekezletek. Első héten hétfőn mindig az elsősöknek, kedden másodikosoknak stb.
    Ja, és napokig tikkelt a szemem. Talán most már lassan elmúlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyan jó megoldás :-)
      Az enyém lehet, hogy most kezd majd el tikkelni, és nem múlik majd júniusig...

      Törlés
    2. Teide, akkor ott erősebb a többgyermekes lobbi. :) Vagy csak több eszük van. Mondjuk, én nem érzem a nyomást a suli felől, hogy ott kellene lenni a szülőin, volt már rá példa, hogy teljesen felesleges volt, nem is egy, de azért most jó lenne ott lenni mindkettőn....

      Törlés