2018. szeptember 6., csütörtök

Iskolás, orvosos, oltásos

Az, hogy holnap péntek, azért már egészen jól hangzik.
Az első iskolai hét mindenkit eléggé elfárasztott. Milánt talán nem annyira, de Máté totál kész van... pedig még nem is indult be igazán a gépezet. A zeneórák mikorját elvileg hétfőig megtudjuk. Mindkét tanárnak elküldtem egy csinos exceltáblában színes betűkkel, hogy mely időpontoknak örülnénk nagyon-nagyon, melyiknek kevésbé, és mik a teljesen nem jók. Plusz mindegyiknek írtam mellé pár szerintem nem túl rámenős, de alsóhangon olyan légyszilégyszi hangvételű levelet, hogy minek örülnék én, mint szülő nagyon. Mégpedig annak, ha legalább 1 órát össze tudnánk szervezni a héten, hogy ne kelljen 4 napon a ligetbe mennem, hanem csak 3-on. Máris jobban hangzik, nem?
Ha ez meglenne, akkor ezen felbuzdulva Milánt el tudnám vinni hétfőn gyógytornára, míg Máté focizik, csütörtökön pedig úszni, míg Máté focizik, és akkor meg is veregethetném a vállam gyakorlatilag. De nyilván lesz ebben pár kanyar és bukkanó, mert túl szép lenne ez így.

Ma összefutottam L. nénivel ( Máté új ofője)  a sulifolyosón, és ha már így alakult, gondoltam csak rákérdezek, hogy mi van ezzel a szülőivel, nem kedden kéne-e esetleg lennie... Azt mondta nem, mert hétfőn felsős szülői van, kedden meg alsós, úgyhogy ő mossa kezeit. De még gyorsan ledarálta, hogy mondta-e Máté, hogy természetismeret versenyre fognak készülni szerdánként (mondta, bár nem értettem, hogy mi alapján válogatódott be a keretbe Máté, de bánja kánya, a pozitív megkülönböztetésnek nem vagyok ellensége) Szóval ezt gyorsan eldarálta, meg még rábízott pár dolgot Mátéra, hogy mit olvasson el, és hogy akkor ezmegaz... Máté mondta az első nap, hogy Lilian néni pontolyan, mint Angéla néni, és hogy még ugyanazon a napon is születtek. Hát tényleg pont olyan. Még szerencse, hogy megedződtem már Angéla néni pezsgésén :-)

Ja, a szülői. Aztán bármennyire is azt mondtam, hogy akkor elengedem ezt a gondot, mégiscsak írtam Milánék facebook csoportjába, hogy most akkor mi van? Nem kedden kellene-e lennie annak a szülőinek. Amire azt válaszolta Orsi néni, hogy hát úgy volt, de nem kapták meg a keddet, így minden szülői egy napon van. Most mi van???? Azóta próbálom keresni ebben a logikát, és megérteni. De mindegy amúgy tényleg. Igazából meg is lehetne szüntetni az ilyen összeröfiket, mert a tudnivalókat úgyis át lehet tolni emailen, a kitöltenivalókat úgyis hazaküldik, vétójogod meg úgy sincs, szóval igazán felesleges időpazarlás az egész tanárnak-diáknak.

Na de nem is erről akartam írni tulajdonképpen, hanem arról, hogy Milánnal ma voltunk kontrollon a lábával. Időpontunk volt 11.45-re, így a suliból mentünk a 3. óra után. A busszal, amire felszálltunk 1 megállót kellett volna menni, mert gyorsjárat volt, erre egy köztes megállóban mindenkit leszállított a sofőr, hogy akkor neki most el kell mennie metrópótlónak, bocs. Nem értettem, hogy miért egy járatban lévő buszt irányítanak át... utána 5 percet vártunk egy olyan buszra, ami megáll abban a megállóban, míg 3 másik gyorsjárat elsuhant az orrunk előtt. Szuper! Végül Végszóra, pont 11.45kor húztunk sorszámot. Persze nincs ennek jelentősége a magyar egészségügyben, csak Milán nagyon rá tud parázni, hogy el fogunk késni, és mi lesz, ilyen szempontból kicsit kényszeres. De hát nem lehet innen elkésni... mert utána ültünk még egy jó fél órát, amíg adtak egy beutalót rtg-re. azzal felmentünk az elsőre, ott ültünk még egy fél órát kb., amíg behívtak, majd visszamentünk az ambulanciára, ahol megintcsak ültünk valamennyit mire végre bejutottunk. Két ülés közben azt is megtudtuk, hogy a Miorvosunk nincsen itt, mert tanulmányi úton van, nem is lesz majd csak januárban. Gondoltam is magamban, hogy őt se látjuk már többet... ( a nőgyógyászom is így kezdte, akinél a kicsik születtek, aztán vissza se jött. ) 
A lényeg, hogy szépen javul Milán lába, kell még tornáztatni, nyújtani az oldalsó izmokat, hogy még jobb legyen a hajlíthatóság, de tulajdonképpen minden úgy halad, ahogy kell neki. Hogy mikor veszik ki a tartólemezeket, azt nem tudta vagy nem akarta  megmondani ez az orvos, úgyhogy egy darabig még ezzel kell együtt élni. Bár fél év múlva kéne következő kontrollra menni, de csak áprilisra kaptunk időpontot.

Marcival pedig oltáson voltunk délután. 6 évesen! És bár nyávogott egy sort, hogy nem akar oltást kapni, meg különben is ő már elmúlt 6 éves, meg így meg úgy, de azért bátran jött, amikor jönnie kellett, és hősiesen viselkedett. Az is kiderült, hogy a 3 kiesett foga mellett már szinte mind a 4 hátsó őrlője is kint van, szóval tele van csontfoggal a szája. Kapott is matricát, meg bátorság oklevelet, amire nagyon büszke volt! Jajj, olyan nagy fiú már!

2 megjegyzés:

  1. Nálunk még a héten derül ki, mikor lesznek a hangszeres órák...kíváncsi leszek...(ja, nem, mert jó helyen nem lehet egyik sem)
    Szupi, hogy jól javul Milán lábikója.
    Marci is ugyanebbe a suliba megy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is most fixàlódnak a zeneóràk.
      Elvileg Marci is ide jön, gyakorlatilag még kattogok kicsit.

      Törlés