2018. február 14., szerda

Felújításilag

Rég írtam már arról, hogy is állunk. Meg mindig elfelejtek fényképet csinálni az épp aktuális helyzetről, így a mostani képek sem pont frissek, de azért még nem olyan régiek.
Szóval... nagyjából ami eddig megcsinálható volt, az meg lett csinálva.
Vízcsövek rendben.
Fűtéscsövek a padlóban.
Radiátorok a falon.
Gázszerelés elvileg pipa, nyomáspróba megvolt.
Villanyszerelés folyamatban.
Csütörtökön, holnap, jön a statikus a terasz miatt. Elvileg. Eddig már kétszer volt időpont megbeszélve, azt hiszem, de egyszer biztos.
Jövő héten elvileg meglesz a betonozás. Reméljük addigra az időjárás is mellénk áll, különben megint el lesz halasztva.
Aztán már nincs más dolgunk, mint várni a tavaszt, hogy ki lehessen kapni az ablakokat,  és lassan a burkolatokban és az egyéb berendezésekben is döntenünk kéne.

Képileg.
Ha belépünk az ajtón, akkor ott lesz az előszoba, jobbra  lesz átvágva a fal, szemben a fürdőszoba. Azóta már oda is bekerültek a padlófűtés csövei.

Balra a középső szoba.

Radiátorok a helyükön. 
Egy korábbi kép, még radiátorok nélkül. A régi dupla ajtónyílást arrébb lesz rakva, így az a fal nem lesz ennyire lyukas. 

Utcai kisszoba. Máté ezt tervezi magának. 
Udvari szoba. ezt egyelőre vendégszobának/dolgozónak gondoljuk. Aztán még bármi lehet. 

Ez a kis előszoba, előre a kamra/kazánház, balra az étkező lesz majdan, itt is lesz egy falátvágás a mostani lakásunk felé.

Étkező fűtéscsövekkel.

Ez meg majd a vécé lesz egyszer. 

Na. Kb. Még nem épp otthonos, de alakul(gat). 

4 megjegyzés:

  1. Ti is jól szétkaptátok! :)
    Könnyű egyébként a két lakásból egyet alkotni? Nem kivitel szempontjából, hanem, hogy mondjuk mi lesz a régi konyhából? A mostani konyha konyha marad? Ilyesmi. :)
    Rajzolhattál volna alaprajzot, azt még inkább élveztem volna. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem annyira könnyű szerintem, mert meg van kötve valamennyire a kezünk, hol lehet falat bontani, meg ott van a hol szeretnénk tényező is. Onnan indultunk ki, hogy a meglévő oldalt nem bontanánk nagyon szét, mert hát hol lakunk akkor, ha ezt is szétverjük, hanem csak hozzákapcsoljuk az előszobánál és a konyhánál a plusz területet.
      Tehát a mostani szobák megmaradnak, a konyha is, az ottani konyhából lesz az étkező egy átjáróval és egy pulttal összekötve a konyharésszel. A

      Törlés
  2. Szerintem nagyon klassz lesz, nagyjából el is kèpzeltem. De azèrt van egy mondat, ami megragadt bennem a vendègszoba/dolgozószoba kapcsán. Az a bármi lehet... 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hahaha :-D A bármi lehet- et úgy értettem, hogy lehet belőle akár hálószoba is, vagy gyerekszoba, ha valamelyik MEGLÉVŐ gyerekünknek épp erre fog fájni a foga.

      Törlés