2018. január 1., hétfő

Újévi friss

Hogy ne rögtön egy utólagos beszámolóval jöjjek, hanem egy idei friss ropogós hírrel, mit hírrel???? HÍRREL!!!!

Ma este mikor egy gigahosszú társasjátékozást félbeszakítva vacsorához invitáltam a gyereksereget, Marci Máté íróasztala alól került elő, és közölte, hogy mozog a foga. Legyintettem, hogy ugyan már... be szokta dobni ezt időnként, pláne, hogy mostanában Milán is búcsúzott egy fogától, ilyenkor felélénkülnek az emlékek. Szóval nem vettem túl komolyan. De csak erősködött, hogy de, de nézzem meg. És megnéztem. És tényleg mozog!!!! Nemhogy mozog, de egyenesen lóg! Marcinak! az én édes kis puhatestű cukorborsómnak hamarosan  ki fog esni az egyik alsó hangyafoga. Számomra ez felfoghatatlan, hihetetlen, és döbbenetes. Egyszerűen nem is találok szavakat...
Bánatomban bepakoltam a mosogatógépbe, és visszanyeltem pár könnycseppet.
Szép év elé nézünk, mondhatom :-)

Mindemellett Milán majdnem 4 órát aludt délután. Fél 7-kor úgy ébresztettük fel Mátéval. És még ez után kellett elkezdeni társasozni, mert valóban megígértem neki, hogy ma délután játszunk, csak akkor még nem gondoltam, hogy ekkora hatalmasat fog aludni.

Máté teljesen belefeledkezett az új könyvébe. Reggel már a könyvével a kezében ébred, este azzal fekszik. Nyulász Péter Helkáját olvassa. Most kapta, és úgy tűnik bejön neki. A téli szünetben 2 könyvet is elolvasott, egy Ropit, meg egy vékonyabbat, ugyancsak most kapta. Ezzel kicsit kompenzálni tudja, hogy egyébként meg elviselhetetlen volt egész szünet alatt. Többé-kevésbé.

Feri ma osztálytalálkozón van. Vagy évfolyamttalálkozón.

Én pedig futással kezdetem az évet.

Így indítottunk! Éljen a január!

Végére egy Milánmondta:

Csocsóznak Ferivel. Feri vezet. 
- Addig játszunk, amíg ki nem egyenlítesz!- mondja Feri
- Neeeeem!- tiltakozik Milán- addig, míg el nem kezdek sírni! 

Na így szoktunk mi játszani :-) az első sírásig. 

4 megjegyzés:

  1. Hát igen, Marci is benne van már a korban. :) Idén már hat éves lesz? Öőőőrület, de tényleg! Máté pedig felsős...Na ne is szaladjunk annyira előre, még jó, hogy még csak január van. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, 6 lesz a nyáron. Nehezen emészthető...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mindig csak egyre több lesz. Örülj, hogy még csak hat. Zalánom már nyolc lesz májusban. Hogy lehet ez???? :) :) :) Rékáról nem is beszélve, aki a 11.-et tapossa....Hajam égnek áll....:)

      Törlés