2018. január 4., csütörtök

Ropiláz, avagy ezt nézzük, ezt olvassuk

Valamikor még ősszel, amikor iskolaszünet volt, letöltöttem a fiúknak a Ropi naplója aktuális mozifilmjét, amit talán a nyáron játszottak a moziban. Megnézték, de annyira nem ütötte őket agyon. Aztán ahogy elkezdődött a téli szünet, egyszer megint elindítottuk, és ímmár együtt néztük. És ez alkalommal annyira bejött mindenkinek, hogy aztán a téli szünet 12 napja alatt számtalanszor megnéztük ezt a részt. 

Marci olyan, hogyha megtetszik neki valami, akkor azt milliószor is képes megnézni, egészen addig, amíg már mindenkinek az agyára megy vele. Így volt a Kis kedvencek titkos életével is, és így volt a ropival is. Volt, hogy reggel, mikor kijöttem a hálóból, ő már ropit nézett, majd délután megint kérte. (volna). De a nagyok is nagyon sokszor végignézték. Olyan sokszor, hogy már kívülről fújjuk a poénokat, és ebből idézgettünk a karácsonyi autózásokkor is, és jókat nevettünk. 
Aztán, hogy ne csak ezt az egy részt nézzük rongyosra, letöltöttük a korábbi 3 részt is, és azokat is megnéztük. Azok is jók voltak, de valahogy mégis a 4. maradt a nagy kedvenc. 
Szeretjük az ilyen Szeleburdi család-jellegű filmeket, amikben magunkra ismerhetünk, és kínunkban nevetünk, hogy nahát, mintha csak velünk forgatták volna a filmet. 
24-én durva napunk volt, mert délelőtt Ropi 4.-t néztünk, délután Ropi 1-2.-t, este pedig Reszkessetek betörőket. :-D 

Ééééés, hogy teljes legyen a téli szünetes ropi-láz, a könyvtárból épp kint volt egy Ropi kötet, a 3.dik talán, amit Milán kezdett el ugyan olvasni, de a film hatására Máté is nekiesett. Pár napig folyton vitáztak azon, hogy épp ki olvassa a könyvet, mígnem Máté pikkpakk a végére nem ért, és mondta, hogy majd hozzak másikat a könyvtárból. ( Persze nem volt bent egy sem, de most úgyis mást olvas.)




3 megjegyzés:

  1. Amúgy.... az én (igazán) nagy lányom is imádta ezt a filmet! Még Zita is, pedig ő alapból nincs oda ezért a "ropis" humorért....

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is nagyon szerettèk a fiúk. Ezeket a könyveket mèg Erik is elolvasta, pedig ő nemigen olvas könyvet. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Máté egyszer már belekezdett korábban egy kötetbe, mert az osztálytársa is olvasta, de akkor nem tetszett neki. Most meg pillanatok alatt kiolvasta az itthon lévőt. Ki érti ezt? :-)

      Törlés