2018. január 5., péntek

Odaáig jutottunk

.. hogy tegnap tegnap reggel Máté erősen rám bízta, hogy mindenképpen korán menjek érte a suliba, már pontban 4-kor legyek ott, mert sietni akar haza, olvasni a könyvét. Érte mentem, hazahoztam, volt még egy kis leckéje, befejezte, és olvasott.
Aztán estefelé, vacsoratájban azt találta mondani, hogy szerinte ő holnap, azaz ma, nem megy fociedzésre. Kérdem tőle, miért? Ez lesz az első edzés az évben, és decemberben volt az utolsó héten egyáltalán. Azt mondja azért, mert inkább hazajönne OLVASNI! Merthogy el van maradva a könyvével. Állítólag. Ugyanis azt találta ki, hogy minden nap elolvas egy fejezetet, és ki is számolta, hogy mikorra kell akkor befejeznie a könyvet, és ehhez képest volt egy kis elmaradása. Mondtam neki, hogy gondolja azért ezt át még egyszer, holnap már péntek, és hétvégén kicsit több ideje lesz olvasni, és lehet, hogy akkor majd be tudja hozni amit be akar, sőt még előre is olvashat. De ő csak erősködött, hogy nem, nem inkább kihagyja az edzést. ( Mi van???? Beteg???? ) 
Aztán vacsi és fürdés után kérdezte, hogy olvashat-e még egy fél órát, mert ha elolvas még x oldalt, akkor egyenesben lesz, és akkor tud menni edzeni. Hát persze, hogy olvashatott :-)

Döbbenet! Hogy még nekem kell rátukmálnom a fociedzést... még ilyet...



Nyulász Péter Helka trilógiájának első kötetét olvassa egyébként. A tartalma szerint nagyon izgi, kicsit misztikus, kicsit fantasztikus, kicsit kalandos, kicsit meseszerű, és a Balaton vidékén játszódik. Szuperlatívuszokban írnak róla mindenhol, és erős a gyanúm, hogy Máté után nekem is el kell olvasnom :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése