2017. július 14., péntek

Körbefotóztuk a Szigligeti Várat

Szerintem a szigligeti vár az egyik legjobb hely a Balaton körül. Többször is jártunk már itt, még akkor is amikor nem volt ilyen klasszul felújítva, legutóbb pedig 2014-ben, amikor Marci még igen kicsi volt. Akkor nagyon féltem, hogy kiesik valahonnan, a hosszú, meredek lépcsők nem voltak egyáltalán neki valók, így sokat kellett ölben cipelni, de még ezekkel a kellemetlenségekkel együtt is nagyon tetszett a vár. 
Bezzeg most! Most már rutinos várlátogatóként bátran fedezte fel  a várat, ami még most is ugyanolyan klassz,  és a panoráma is ugyanolyan megunhatatlanul gyönyörű. 

A kirándulás reggelén eléggé hűvös, szeles időnk volt, így mindenki hosszú nadrág, hosszú ujjú kombóban kezdte a napot, majd szépen leolvadtak rólunk a ruhák. Bár fönt a várban elég rendesen fújt a szél, de nem fáztunk, és volt ugyan néhol egy-egy fekete felhő, de végül nem is esett. Rajtunk kívül még jó sokan gondolták úgy aznap, hogy a nap nagyobbik részét a kirándulásnak és a várfelfedezésnek szentelik, mert elég sokan voltak fönt. Figyelni kellett a lépcsőkön, mert szinte mindig volt szembeforgalom is. 





ugyanott 2014-ben. 





A falu és a Balaton







A fiúk is rengeteget fotóztak.
Például fényképeztek egy ilyet :


Meg ilyet:

Meg Badacsonyt:

Meg Káli-medencét:


Meg engem, bár ezen képek java részén vállalhatatlanul nézek ki. :-)



Meg várat, minden szemszögből:

Készült igazi művészfotó is :

És családi kép:


A várnézés után természetesen fagyiztunk is. Ki nem hagynánk :-)

Az hiszem eléggé kimaxoltuk ez alkalommal a szigligeti várat 😜 Ez persze nem jelenti azt, hogy akkor már soha többet nem fordulunk meg errefelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése