2017. január 17., kedd

Máté olvas-Jo Nesbo: Doktor Proktor pukipora

Mátéra, egészen eddig nem volt jellemző az, hogy nagyon lelkesen olvasna. Nem volt épp egy könyvfaló. Persze olvasgatott ezt-azt, kezdetben néhány OlvasóLeós könyvet, amikor még épp csak ismerkedett a betűkkel, meg focis könyveket, de nem kapta el igazán a gépszíj. Persze volt, amikor elkezdte a Harry Potter első részét olvasni, el is jutott benne valameddig, mondjuk félig, de aztán abbamaradt, mert hiába, hogy előtte már olvastam neki este, tehát ismerős volt a sztori, mégis nehéznek bizonyult neki. De nem adtam fel, egyre-másra hordtam neki haza a könyveket a könyvtárból, hátha valamihez majd kedve szottyan, és persze ha együtt mentünk, akkor ő maga is keresgélt, és vagy haladt a kiválasztott könyvvel, vagy nem. 
Most úgy néz ki, hogy találtunk végre valamit, ami meghozta a kedvét, és ez Jo Nesbo Doktor Proktor sorozata. 


Egész pontosan Doktor Proktor pukipora a könyv címe, és bevallom emiatt a vicces cím miatt hoztam ki neki a könyvtárból másfél hónapja, hátha... És tadammm.... Nagyon bejött! 
Igaz, hogy a sorozat eddigi 4 kötetéből a másodikat sikerült kikölcsönözni, de ez nem számított. Máté lelkesen olvasta. eleinte döcögősebben, majd ahogy belesodródott az eseményekbe, egyre többször találtam az ágy végébe kuporodva könyvvel a kezében :-) És ez olyan nagyon jó! 
Az utolsó harmadát a könyvnek 3 nap alatt olvasta el, annyira tetszett neki. 
Most várjuk, hogy megérkezzen az első kötet, amit már megrendeltem, és folytatódhat a kaland :-) Remélem hamar kézhez kapjuk, még mielőtt lankadna a lelkesedés. 
 A harmadik pedig már a fiókban figyel, mert karácsony előtt, csak az volt a könyvesboltokban, az első kifogyott. 

Mivel én magam ( még) nem olvastam a könyvet, ezért pontosan nem tudom a sztorit, csak amit Máté mesélt, hogy Doktor Proktor feltalált valami port, amit ha beleszórnak a fürdővízbe, akkor vissza tudnak menni az időben, és így akarják megkeresni/megtalálni a szerelmét. 
Persze olvasás közben fölmerültek kérdések, amiket nyilván egy harmadik osztályos még nem tud, mint pl. a százéves háború az angolok és a franciák között, de ezeket nagyjából megbeszéltük, vagy pl. az Eiffel-torony építéséről és az akkori világkiállításról is szó van benne, ami Mátét viszont különösen izgatta.

Alkalomadtán lehet, hogy én is elolvasom, különösen hogy Jo Nesbo felnőtt könyveit különösen szeretem. :-)

Nem olyan rég pedig ráakadtam, hogy létezik egy színdarab is Doktor Proktorból, a Kolibri színház előadásában, amire egyelőre nem lehet jegyet venni, de most már figyelem majd. :-)
És készült film is belőle, igaz, egyelőre csak német és cseh nyelvű trailert találtam. És kicsit olyan Vissza a jövőbe feelinges :-) Szerintem nagyon bejönne a skacoknak!  A Vissza a jövőbét ( ???? így írjuk?)  lehet, hogy meg is keresem majd egyszer. Az is biztos nyerő lenne.
A kisfilm vége a legviccesebb. :-)




3 megjegyzés:

  1. Elég meghökkentő címe van. :) Te ahogy láttam, tényleg van benne puki. :) :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont emiatt olyan vicces :-)

      Törlés
    2. Itt forgott a film Magyarországon! Dolgoztam benne! A por és az üveg amiben a dongó por volt ,a mai napig nálam van!😂

      Törlés