2016. november 30., szerda

Esték

Van az estéinknek egy nagyjából megszokott menete, amihez többé-kevésbé, (kisebb-nagyobb veszekedések árán) tudjuk is tartani magunkat. A vacsora-fürdés sorrendet szoktuk váltogatni, meg hogy kinek olvassak először mesét, aztán mire ez lecseng, szépen mindenki megy a helyére, és alszik. Leszámítva Marcit, aki nem, és nem hajlandó az ágyába feküdni, így ő még mindig velünk alszik, amivel nincs is baj, egészen addig, amíg nem változik kispolippá. 😵
Feri a héten nincsen itthon, elutazott. Ilyenkor most már menetrendszerűen Milán odavackol a helyére, aki állítása szerint csak akkor tudja kipihenni magát, ha ott alszik mellettem, és milyen kár, hogy nem olyan a lakásunk,hogy közelebb legyen az ágya a miénkhez, mert ő azt szeretné. Hmmm... csak mondom, hogy nem egy 20 szobás villában lakunk ám, hanem egy 60+egynéhány m2-es lakásban, ahol gyakorlatilag 5 lépéssel átszelhető az a hatalmas távolság a két szoba között. Milán szerint ez rengeteg! Szóval ilyenkor ő odaköltözik. 
Hétfő este megyek a kisszobába, keresem Milánt a helyén, sehol. Kiabál, odaátról, hogy "itt vagyok a helyemen!!!" jaaaa, vagy úgy!!!!
Marci mellette fekszik a "helyén". Puszi-puszi, jó éjszakát, aludj jól, mire Marci tanácstalanul megkérdezi:
 - De akkor kinek szóljak, ha éjszaka pisilnem kell? Milánnak?
- Nem, nekem. 
- De én apának szoktam! és most Milán fekszik itt, ha így erre fordulok! ( és befordul jobbra)
- Jóóó, de Milánt ne ébreszd fel!
- Jó.

A másik. Ilyenkor mindig megbeszéljük alvás előtt, hogy mikor jön haza apa, és hogy hányat kell még aludni addig. 
- De miért ment el?
- Dolgozik. 
- De akkor most nincsen apukám!- és keservesen sírni kezd. Olyan igazi legörbülős szájú, krokodilkönnyes gyereksírással. Annyira cukiiiii! 
- De van apukád, csak most elutazott.
- Nem, nincs itt mellettem, akkor nincs apukám! 
Végül csak sikerül ezen túllendülnünk. 

3 megjegyzés:

  1. De drága!!!!! :)
    Zalán is Tibit ébreszti, ha néha pisilnie kell, már gondolkodtam, hogy miért...Nem jöttem rá. :)
    A mi kéglink is ilyen hatalmas. Sokszor gondolok arra, milyen hatalmas volt, amikor kettecskén beköltöztünk...Most meg kinőttük alaposan. Bár a vevőjelöltek még mindig képesek megkérdezni, hogy miért eladó a lakás??? Hát nem tudom, talán mert túl nagy! :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos azért Ferit költi, mert én nem vagyok elég kedves hajnali 3-kor :-)

      Törlés