2016. november 10., csütörtök

Marci szerint

Marci, aki egyébként is igen fogékony mindenféle kreatívkodásra, kézműveskedésre, sokkal-sokkal inkább, mint bármelyik tesója, most rákapott a rajzolásra, és egyre-másra gyártja a úgynevezett családrajzokat. Nagyon édes, és nagyon lelkes, és úgy imádom, hogy kéri a papírt, hogy ő még rajzol egyet, amíg én elkészülök. Mint ma reggel is, ovi előtt még összedobott egy rajzot Ica néninek, amint épp Ica néni volt a házában, ás csillagok vették őt körbe. Nem készült róla kép, pedig nagyon klassz volt, mindenféle színű csillagok tündököltek szerte a papíron. :-)

A családról viszont abszolút elmondható, hogy Marci szerint Én állok a középpontban, nagy mindenhová elérő kezemmel-lábammal, mindentlátó szemeimmel, és mindenthalló füleimmel.
Eztán következik mindenki más. Apa, a szőrösarcú, egyik oldalán Marcival, másikon Mátéval és Milánnal.
Íme:


Döbbenet egyébként, hogy mennyire jól ábrázolja a testvéri leosztásokat, mert valóban, az esetek nagy többségében így van a leosztás, hogy Milán és Máté nagyon együtt tud működni, és van Marci. A méretekből pedig az is kiolvasható, hogy a Máté-Milán duóból Milán áll hozzá közelebb, ő kettőjük közül a nagyobb, a dominánsabb, és ez így is van, hogy ő játszik nagyobb szerepet Marci életében. Milán szívesen, és hamarabb leül Marcival játszani, építgetni, rajzolgatni, szerelgetni, mag Máténál erre már nemigen van példa, legfeljebb akkor, ha hárman csinálnak valamit. Máté-Marci páros maximum a vandálkodásban alakul ki spontán, akkor viszont közöttük is nagy szokott lenni az összhang.:-)
Nem csoda hát, hogy a jónéhány családrajz közül csak ezen az egyen szerepel Máté, az összes többin nem, mondván, Máté most nincs itthon.

pl. itt. Óriásanyu hajjal, a nagyobbik fekete Apa, a kis barna Marci, és a kis fekete Milán.


Alul pedig egy szép hosszú pöttyöslabda sorozatot láthatunk, ami az oviban a jele.

2 megjegyzés:

  1. Olyan vagy mit egy karmester. :)
    Imádom a gyerekrajzokat, sajnos Zalán nem sokat présel ki magából, úgyhogy minden alkotás külön öröm. :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sem hullanak az égből ( sajnos) a gyerekrajzok... Épp ezért vagyok én is mindig extrán lelkes amikor kikerül valami a kezük közül. :-)

      Törlés