2016. november 29., kedd

Milánmese

Már vagy két hete rakosgatom itt a gép mellett azt a spirálfüzetből kitépett csíkos papírlapot, amire egy délután Milán rákarcolt egy mesét. 
Az ötlet, hogy mesét ill. könyvet írnak, Mátétól jött, aki neki is állt egy történetnek még korábban, csak aztán feledésbe merült, és most megint elővette. Majd ezt is megmutatom, begépelem, pláne, hogy  nagy tervei vannak a majdan elkészült művel. A múltkor már számolgatta, hogy hogy kinek fog belőle adni. Egyelőre a házi nyomtatásban és terjesztésben gondolkodunk, aztán majd meglátjuk 😻 Szóval Máté is keményen dolgozik, csak az ő munkáját több idő digitalizálni, de tervben van. Ő már két fejezetet megírt. 😃
Szóval Milán is írt egy mesét. 


 A mókás egér 
( írta Mészáros Milán)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy egér, mókás egér. 
Mikor kijött az odújából, kitalálta, hogy megegyen egy almát. De nem tudta leszedni. 
Az egér gondolkodni kezdett, de nem jutott semmi az eszébe.


Ha elemezni kéne, akkor azt mondanám, hogy kompozícióilag teljesen korrekt, van bevezetés, cselekmény, majd egy hirtelen lezárással a végkifejlet az olvasó fantáziájára van bízva.

5 megjegyzés:

  1. :))) Ez pont olyan, mint amilyet az uram szokott írni. Azaz szokott volt, mert újabban már nem is próbálkozik. :)) Popianyu

    VálaszTörlés
  2. De édes :-)

    Zozinak is van egy hasonló. Beneveztem egy olvasás levelezőversenyre, és az egyik feladat az volt, hogy írj egy kitalált mesét. Hát írt. Kb 5 mondat az egész.

    VálaszTörlés