2016. október 10., hétfő

Hétvégi ezaz

Húúú nagyon zsúfolt és vegyes volt a hétvégénk. 
Kezdve, hogy szombat délelőtt színházban voltunk. A Vígszínházban néztük meg az Óz, a csodák csodáját
Az előadás nagyon klassz volt, látványos, zenés, tényleg gyerekeknek való. És mivel előtte elolvastuk könyvben, így mindenki képben volt történetileg, bár az színdarab néhol eltért a könyvtől. Észre is vették a gyerekek, hogy ez vagy az nem így volt, szóval  figyelnek meseolvasás közben, mégha néha úgy is tűnik, hogy nem. 


képek: www.vígszínhaz.hu

Ha elfelejtem, hogy mekkora balhét csapott Marci indulás előtt, mert nem jöhetett melegítőnadrágban, és ha azt is elfelejtem, hogy a mögöttünk lévő sorban egy iskolás csoport fiútagjai ültek, pedagógus pedig a túlsó oldalon ült csak két sorral följebb, és a srácokra csak négyszer kellett rászólni az előadás első fél órájában, szóval ha mindezt elfelejtem, akkor azt mondhatom, hogy minden szuper volt. De sajnos nehezebben felejtek ennél. Az előadás viszont tényleg jó. Abban nincsen hiba. ( és miután a szünetben sikerült beszélnem a tanítónénivel is, a második felvonást már relatív nyugodtan élvezhettük. ) 

Szépen sütött a nap, mikor kiléptünk a színházból, úgyhogy még elnyaltunk egy fagyit, szerintem az idén az utolsót. Marci mondjuk eddigre már eléggé szétcsúszott, hulla fáradt volt, már a színházban is mondta, hogy álmos. 
Itthon rögtön ágyba is parancsoltam mindenkit. Olyan 3-fél4 körül lehetett. Máté már egész korán elkezdett motoszkálni, de Milán és Marci fél7-ig-7-ig aludtak. Közben többször is tanakodtam, hogy lehet, hogy fel kellene őket ébreszteni, mert mi lesz így az éjszaka, de végül nem volt szívem hozzá. Milán gyakorlatilag ébredés után vacsorázott, fürdött, és 9-kor már megint ágyban volt. Igaz, hogy hajnali fél 3-kor úgy ébredt, hogy akkor ő most kimenne a nappaliba, és nézne egy kis tévét, de mikor mondtam neki, hogy még sötét éjszaka van, akkor rácsodálkozott, hogy tényleg? , végül visszafeküdt és aludt reggelig. 

A vasárnap pedig eltelt. Bevásárlással, ( maga a horror), főzéssel-kertészkedéssel, délután pedig Marci keresztapukája jött vendégségbe egyenesen Kínából! ( nem, nem kínai, csak ott dolgozik). 
Sűrű volt. Marci aludt is már este 8-kor, amire nemigen van példa egyébként. 

Ma még itthon vannak az iskolások, mert le lett mondva az ebédjük a múlt héten. De holnap már mennek, és gőzerővel toljuk most már remélem az őszi szünetig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése