2016. szeptember 8., csütörtök

Megmutatom

Tegnap ünnepelték Marci szülinapját az oviban. Erre az alkalomra ő már hónapokkal korábban kitalálta, hogy "Bödés" tortát kér.
Egyszer bedobtak a postaládánkba egy szórólapot, amin mindenféle formatorták voltak, és a fiúk teljesen rákattantak, hetekig, de tényleg hetekig nézegették, összedugott fejjel beszélgettek róla, sutymorogtak, leosztották, hogy kinek milyen lesz a majd a tortája 10 évre előre. Úgy elvoltak azzal a darab papírral, mintha valami nagy kincs lenne, vagy a legmenőbb hotweals pálya, vagy mit tudom én. Szóval innen indult.
Hiába javasoltam neki másegyebeket, hogy lehetne vonatos is például, vagy akármi, ő ragaszkodott a "Bödéshez". Így hát azt kapott.
A torta maga nutellás krémes volt, ilyet már egyszer csináltam a Milán ovis szülinapjára, és ezzel nem lehet hibázni.
A tetejére pedig kivételesen most nem én csináltam a fondantot, ahogy a focipályás tortákhoz anno, hanem készen vettem abban a csoda cukrászboltban. Nem voltam biztos benne, hogy házilag én tudok.e olyan szép sötétzöldet csinálni, korábban  mindig csak egy erős világzöldig jutottam, meg ha itthon csinálom, akkor annak az állaga nem elég stabil. Könnyen megfolyósodik. Úgy meg már nehezen vagy egyáltalán nem formázható.
Kedden délelőtt bevásároltam, délben megsütöttem a tortát, majd hűtőbe tettem, hogy jól összeálljon, és este raktam rá a díszítést. Sulis szülőértekezlet után.
És végül nem is lett olyan rossz. Közelről voltak rajta kisebb hibák, meg utólag a képen már látom, hogy kicsit lejjebb is hozhattam volna a betűket, hogy szimmetrikus legyen. Eszembe is volt, hogy kimérem, de este 9-kor nem volt már kedvem méregetni. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok rá!
És persze Marcinak is nagyon tetszett. :) És ez a lényeg!



Másnap az oviban is nagy sikere volt. Jöttek ki a gyerekek a mosdóból, és csak mondogatták, hogy milyen finom volt a torta.
- Nagyon finom volt a Marci tortája! Ki csinálta?
- Én sütöttem.
- Akkor te elmehetnél cukrásznak, ez olyan finom volt!- mondta az egyik kisfiú

Ennél nagyobb dicséret meg nem is kell :)

Ovis ünneplés:


Ég a 4 gyertya :)
Tündérem 
A tortázás után még volt közös éneklés, tánc, és mindenki megpuszilgatta Marcit, amit ő hősiesen tűrt. Végre Marcinak is volt ünnepsége :)

3 megjegyzés:

  1. Szuper jó lett a torta, nagyon ügyes vagy :)! Látom Marci is boldog volt :) . Viszont a jó kis cukrászbolt címét szeretném elkérni, asszem én is ellátogatok oda :)!

    VálaszTörlés
  2. http://www.edesizek.hu/

    Itt voltam, de webboltjuk is van.

    VálaszTörlés