2016. május 22., vasárnap

Milánék Szentendrén

Az utolsó ovis kirándulásukat Milánék, és úgy általában a nagycsoportosok és a középsősök a Szentendrei Skanzenben töltötték el. Hát ez valami csudaklassz lehetett! Ciki vagy nem, de én még nem voltam a Skanzenben. Egyszer már majdnem elmentünk, de azt hiszem, pont azért mondtuk le, mert kiderült, hogy az akkor középsős Mátéék oda mennek kirándulni. Pedig ahogy a képeket nézem, nagyon jó kis gyerekparadicsom lett belőle. Pár éve, amikor Mátéék voltak, akkor még nem volt ennyi minden, vagy csak ők ennyire  mást csináltak volna? Hmm.. Már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy ők kenyeret sütöttek.
Milánék viszont kipróbálták az összes új- és régi játszóteret, a mesehősöset, az interaktív gazdaságosat, ahol tehenet fejhettek, szénát pakolhattak, veteményesben dolgozhattak, stb... Képeken nézve nagyon jó kis hely volt, és nagyon élvezték a gyerekek. 
Milánnak beárnyékolta a napját, vagy egy részét legalábbis, hogy nem nyomta rá a flaskájára rendesen a kupakot, és így az üdítőjének a maradéka beleborult a táskájába, és eláztatta a kekszének a maradékát, és a sapkáját. Szerencsére nagyobb kár nem történt. Csak hát nagyon szomorú volt. De aztán sikerült megvigasztalódnia, és se éhen, se szomjan nem halt, természetesen. Délután pedig kapott egy kárpótlás almalevet. 
Szóval kalandos volt mindkét gyerek kirándulása. :)

Indulááááás!!!!


Tehénfejés


Kisvonatoztak, szélmalmot néztek, piknikeztek, és délre-délutánra még a nap is kisütött rájuk. 


3 megjegyzés:

  1. Sokak kedvence a Szentendrei Skanzen, és én most lehet megbotránkoztató leszek, de kétszer voltam ott (nagy várakozással) és nekem nem tetszett. Először még 1999-ben, akkor kettesben még apával, majd kb 4 éve a családdal. Hozzáteszem mindkétszer kánikulában és akkor nagyon feltűnő, hogy ezek a házak valami rohadt messze vannak egymástól, fa semmi...A vonat nem tudom milyen időközönként jár, de valami óránként egyszer tán. Így teljesen kitikkadva jöttünk ki. A gyerekeket nem kötötte le és a végén már engem sem a sokadik régi ház. De ez az én véleményem. Biztos más ha egy ovis csoport megy és program is van és nincs kánikula. Ha mentek ne a nyár legmelegebb napjára tervezzétek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek alapján, és amit Milán mesélt, abból nekem úgy jött le, hogy nem néztek meg olyan sok házat. Milán csak a szélmalmot említette. Mátéék 4 éve voltak, és akkor még nem voltak ezek az interaktív játszóterek, ők is több házban voltak bent, és ők kenyeret sütöttek, nem volt vonatozás, nem volt játszótér.
      Szerintem nem megyünk mostanában, hátha Marci is elmegy majd egyszer az ovival :)
      A kánikuláról nekem meg Pompeii jut eszembe mindig. Oda se menjetek 40 fokban :) Ott még házak sincsenek, ahová be lehet menni.

      Törlés
    2. Megígérem nem megyünk:-)

      Törlés