2016. március 3., csütörtök

Mátéval a fogorvosnál

Miután a múltkor, mikor Milánt meg kellett nézetni egy fogszabályozós orvossal, és sikerült találni egy nagyon klassz, szimpatikus doktorbácsit, gondoltuk Mátét sem ártana megnézetni vele, hogy mit mond, kell-e neki fogszabályzó, ha igen mikor, meg úgy egyáltalán. Az iskolából is járnak az iskola fogorvoshoz, tavaly is voltak, és magával a fogaival nincs is baj, de erről nem mondott semmit.
Már vagy egy hónapja lefoglaltam a tegnap este 6 órát, az akkori legközelebbi megfelelő időpontot. 
Máté negyed 6-ig sakkozik szerdánként. Aztán úgy alakult, hogy Feri elvitt minket kocsival, és kirakott a rendelő előtt, így bőven időben voltunk. Volt még idő egy majdnem alapos fogmosásra is. 
Máté nagyon bátran, nagyfiúsan ült bele a nagy székbe. Igaz, a küszöbön csak kézen fogva tudott átlépni, de aztán minden oké volt. Nagyon szépen válaszolgatott a kérdésekre, amiket kérdezett tőle a doktorbácsi. 
Pillanatok alatt végeztünk is, és egyelőre nincs semmi egyéb teendő a várakozáson kívül, de az majdnem biztos, hogy valami kis korrekcióra szükség lesz majd a későbbiekben. Azt mondta, hogy elég nagyok ezek az első metszők, és lehet, hogy ez a két nagy fog akadályozza azt, hogy a mellette lévő kettő ki tudjon bújni. Ha fél év múlva kb. még mindig nem lesz e téren változás, akkor majd csinál egy röntgent, hogy hol vannak azok a fránya fogak. De talán mintha az egyik oldalon már lazulni látszana az egyik, szóval hátha elindulnak azok is segítség nélkül. 
Aztán ha azok kibújtak, akkor meglátjuk, hogy mennyire tolják össze a metszőket, és annak fényében lehet majd még korrigálni. Szóval egyelőre semmi teendő nincs. 
Máté kicsit el is szontyolodott, hogy nem kapott fogszabályzót. Valamiért nagyon szeretne. Szerintem azért, hogy neki hamarabb legyen, mint Milánnak. Remélem, majd akkor is ilyen lelkes lesz, amikor majd ténylegesen is kap egyet. Bár olyan sok féle van, hogy lehet, hogy valóban valami menő darabot fog kapni. Valami villogót, éjszakai jelzőfényeset, hangtompítósat, vagy mit tudom én :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése