2010. október 29., péntek

Összeszedetlenül mindenféléről

Jó régen sikerült már egy épkézláb bejegyzést kicsikarni magamból.... előre szólok, ez sem az lesz.
Milán életében egy újabb hónapot abszolváltunk. 10 hónapos és jól van. Már amennyire a folyamatos fogzás mellett jól lehet lenni. Igen, még mindig fogzik, és igen, még mindig 2 fogú. Pedig már nem is tudom hányszor mondtam, hogy na ebből holnap már fog lesz. Nem lett. Szerintem már sosem nem is lesz, ami ha nem szenvedne tőle nem is zavarna sem engem sem őt, mert remekül elboldogul azzal a meglévő kettővel, mindent meg tud enni, talán még a vasszöget is. (na jó szotyizni azt nem tud).
Amúgy meg hihetetlen jófej lett ez alatt a hónap alatt, mindenben partner, Matyival nagyon pajtáskodnak. Matyinál persze ezerrel megy a féltékenység, meg az irigység, minden az övé, és Milánnak semmit sem szabad. De Milán kitartó. És még élvezi is, ahogy Máté elgurítja az autót, majd versenyt négykézlábaznak érte. De Máté egyébként is mindennel le tudja nyűgözni. Előfordul olyan is, hogy egész hosszan elvannak együtt, máskor pedig fél perc múlva sírás van. Az a kedvencem, amikor reggel együtt néznek mesét és piskótáznak, míg én reggelit csinálok. Meg amikor szeretgetik egymást:)
Eljött nála is a pakolós korszak, mindent pakol mindenhonnan mindenhová, konyhaszekrényből, kamrából, szemetesből, könyvespolcról, ruhásszekrényből, mindegy, minden érdekli.
Mióta Matyi néhány napot vidéken töltött kicsit bújósabb lett, ha el van szontyolodva, akkor csak hajtja a kis pihés buksiját a vállamra és két kézzel ölel. Imádom:) Csak szívom magamba a finom babaillatát. (leszámítva ha épp nem hagymaszagú, mert valamelyik nap felcsipegetett egy földre lepottyant hagymadarabot, de ezt már csak akkor vettem észre, amikor megszagoltam a gyereket)
Idillikus mindennapjainkat csupán Máté hisztijei és akaratossága feketíti be olykor-olykor. Brutál hisztiket képes levágni, szinte bármin. Amikor még tündibündi kis Matyikával rendelkeztem el sem tudtam képzelni, hogy ilyen A hisztikorszak. Azt hittem, ez is csak olyan eltúlzott dolog. De nem. Tényleg gáz. Van amikor meggyőzhető, van amikor csereképes, van amikor kezelhető, és van amikor levegőtnevételig tolja. Na ez az überbrutál! Ez eddig 3szor fordult elő, és mindháromszor akkor amikor szerintem maga is tudta, hogy nincs igaza, és nem is lesz.
A kezelésnél nálunk a menj be a kisszobába vált be leginkább. Sokszor magától is bemegy, hisztizik, hisztizik, szerintem az ajtót is rugdossa, vagy valamit, aztán egyszer csak kijön, és bocsánatot kér. Olyan is volt már, hogy kijött, tett egy kört, aztán visszament és azt mondta még nem végzett:) És csak a kisszoba a jó... egyszer véletlenül a hálóba küldtem, és 1 pillanatra abbahagyta a hisztit és kijavított, hogy nem a hálóba, hanem a kisszobába kell hogy küldjem.
Ezt leszámítva pedig olyan angyal. Minden érdekli, de most már olyan komolyan érdeklődős. Ébredés után mindig olvasni kell a nagyágyban. Rengeteg dalt tud már kívülről, de kérésre kevésszer hajlandó bármelyiket is normálisan elénekelni.
Határozott elképzelése van arról, mit hogy szeretne. Például oda szeretne menni, ahol hó van, meg oda, ahol lehet tapsolni és sikítani (értsd. koncert), a Mikulás pedig ide fog jönni hozzánk, hogy elhozza neki a gitárt, elalvás előtt pedig meccset akar nézni.
Hát nagyjából így vagyunk.
Ez is egy szép összevissza bejegyzés lett. Bocs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése