2024. augusztus 25., vasárnap

Strandolós napok

 Nagyon fura, hogy szinte egész nyáron ilyen nagy hőség van, nem emlékszem, hogy tavaly, vagy korábban ennyire tartós lett volna a meleg. Nekem alapvetően nincs bajom a meleggel, de amikor ilyen levegőtlen perzselő hőség van, az azért már nem esik jól. 

A nyaralásunk alatt is szerencsére jó volt az idő. Főként strandolásra való, és tulajdonképpen  nem is igen vágytunk most másra. Persze azért Omisba bementünk néhányszor, de inkább többször mentünk be rövid időre, hogy tudjunk utána strandolni. 

A lakásunktól egy hosszúúúúú lépcsősor vezetett le a partra. Meg aztán felfelé is, nyilván :-) De a hétvégére már úgy belejöttünk, hogy meg se kottyant. 

A hozzánk közelebb eső részen kisebb kavicsos volt a part, kicsit távolabb, a nagy beachen pedig nagy köves. Ezen nem volt olyan kényelmes egy idő után feküdni, de a fiúk ezt a strandot szerették jobban, mert jobban lehetett úszóversenyeset játszani az olimpia hatására. :-) 



Marci ahányszor beültünk enni a szemközti bisztróba, mindig csevapot rendelt. Itt horvátországban azt hiszem 3szor, meg Boszniában 2-szer. Az összesen 50 darab csevap. De a végére már ebbe is úgy belejött, mint a lépcsőzésbe, sittysutty lecsúszott neki sültkrumplival, mindennel. 




Egy olyan napunk volt, amikor reggeltől egészen délutánig hol esett, hol nem. Aznap a délelőtti fürdés kimaradt, helyette csak sétáltunk a parton. Egyébként pedig minden éjjel eléggé nagy szél volt, ami így elviselhetősvé tette a meleget. Nem úgy mint itthon, hogy meg se zizzennek a falevelek hetek óta. 








A lépcsőnk :-) 

A nagy meleg miatt csak 2szer jutottam el futni. Meg azért is mert először nem mertem az út szélén futni, hanem a hegyoldal felé indultam, de ott meg olyan meredek emelkedők voltak, hogy nemigen boldogultam velük, cserébe jól elfáradtam, viszont nagyon szép volt felülről is a tenger. 


Az Omisba vezető főút. Másodszorra már itt futottam, mert láttam, hogy mások is így tesznek.




Mire megszoktuk és belejöttünk volna a nyaralásba, addigra már el is telt az egy hét. Hiányzott az a 3 nap, amivel most kevesebbet voltunk, tavaly meg tavalyelőtt is 10 napos nyaralást toltunk, de idén jobban kellett gazdálkodnom a szabadnapjaimmal. Meg hát már  voltunk egy hetet Ausztriában júniusban. Most ennyi fért még bele. 


Hazafelé ugyancsak Bosznián keresztül jöttünk, de most Banja Luka felé, nem Szarajevó felé. Ezen az úton mág sosem jöttünk, de nagyon klassz volt, semmi fennakadás, semmi dugó. Banja Lukában még bevásároltunk, hogy ne legyen teljesen üres a hűtőnk másnap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése