2023. december 24., vasárnap

Karácsony előtt

 Az utolsó tanítási héten a fiúk már csak módjával voltak iskolában. 

Máté szerdán volt utoljára, de ekkor már az ünnepi istentisztelet volt a Kálvin téri templomban, utána osztálykarácsony, aztán meg moziba mentek. 

Marciék csütörtökig voltak, de már szerdán is ebéd után hazaküldték őket. Nagy szerencse, hogy amióta itthon vagyok szabadságon, azóta gyakorolja az egyedül hazajárást, mert januártól nem tudok már időben odaérni a sulihoz. Meg hát egyébként is nagyfiú már, csak a sötétet nem szereti, én meg azt az 1 forgalmasabb kereszteződést, amin át kell kelnie, de ha egyedül jön, akkor el tud már jönni 3kor, akkor még világos is van és talán a forgalom sem olyan vészes. Marci meg alapvetően ügyes gyerek, csak szeret a legkisebb lenni. :-)  

Milán pedig kedden elment egy téli focis edzőtáborba, és pénteken jött onnan haza. Úgyhogy ő az utolsó hetet nagyjából offolta is. 

A héten sült bejgli , ami szétrepedt ugyan, de finom lett, igaz, csak Máté szereti úgy igazán, és készült zserbó is, aminek viszont nagyon gyorsan a végére jártunk. Idén különösen jól sikerült, még a csokimáz is tükörfényes lett a tetején. Pénteken készült volna a mézeskalács, de Milán a tábor után bealudt, holott ő nem volt álmos egyáltalán, de azért csak sikerült egy laza 5 órát horpasztania délután 2-től 7-ig.  :-) Így a mézeskalács tegnapra maradt. Milánék osztálya az idén az osztályfőnökük házában is sütött mézeskalácsot, pont akkor, amikor olyan szépen esett mikulás környékén a hó, úgyhogy nagy bulisütés kerekedett a dologból. Viszont szerette volna, ha itthon is kidíszítjük a kalácsokat, amit már rég nem szoktunk, mert gyorsabban elfogy annál, hogy érdemes lenne ezzel bajlódni. De most akkor díszítettünk is meg nem is, de meg kellett várni, hogy Milán összekapja magát. 



Délutánra és estére pedig olyan szép hóesést kaptunk, hogy muszáj volt futni benne egy kicsit. Pláne, hogy a betegség miatt lemondták a tegnapi színházunkat, pedig már úgy rákészültem, úgyhogy ha már így alakult, mi másra is fordítottam volna a hirtelenjött szabadidőt :-)  Egyébként is el kellett volna menni még kenyérért, úgyhogy összekötöttem a kellemest a hasznossal, bolt után pedig Marci is mellém csapódott, és futottunk óvatosan néhány utcakört, vagyis inkább csak topogtunk a hóban, kicsit hócsatáztunk. 
Mivel nem volt már tegnap olyan nagy forgalom felénk, mint szokott, így kicsit jobban megmaradt szépnek a hó. Általában gyorsan saras trutymákká változik. Ma reggelre az is lett belőle. De tegnap este még kigyönyörködtük magunkat belőle. 









Aztán leterült a szobába az új szőnyeg, amihez a szekrényeken kívül minden bútordarabot meg kellett mozgatni :-) Felállítódott a fa, amit idén a kertünkből vágtunk ki. Nem olyan dús, nem olyan nagy mint amilyet venni szoktunk, kicsit ferde is, de a miénk :-) És egész szép is. Meg úgyis elutazunk. 
Most meg előveszem a tavaszi kabátomat és abban fogok karácsonyozni :-) 




3 megjegyzés: