2021. április 13., kedd

Aktualitások

Kicsit hosszúra nyúlik már ez az időjárásos áprilisi tréfa... szombaton dögmeleg, vasárnap borús szeles tegnap megint rövidujjúban voltunk kint  a kertben délben, délután rámszakadt az ég futás közben, most meg megint milyen már... ha meleg jön, akkor szét akar esni a fejem, annyira fáj... ha hideg jön, akkor meg a hasam fáj a császáros sebeim miatt... sehogy sem jó... tudom, sok sebből vérzek :-) 

Feri ma megy oltatni délután. Szputnyikot kap, de be kell érte mennie a belvárosba.  Hogy miért, azt azóta próbáljuk kitalálni... teljesen röhej az egész regisztrációsdi.... mind a ketten még nagyon az elején regisztráltunk, január vége-február eleje, már nem is tudom, de Feri 1-2 héttel később, mint én, mert az ő emailcímét csak később fogadták el.  Oké, hogy ő pár évvel előrébb jár nálam, de nem annyira szignifikánsan, és már nálam fiatalabbak is kaptak oltást. az is igaz, hogy annyira nem hiszek az oltásban sem,  hogy odamenjek valahová toporzékolni, igazából csakis azért vagyok hajlandó beoltatni magam, hogy tudjunk végre rokontlátogatni, nyaralni menni, vagy moziba, vagy bárhová, ahová szeretnénk. 

De mindegy, mert  így legalább mellé csapódom, és bevitetem magamat is, mert átvehető a booklineban a könyvesbolt-bezárás előtt rendelt rendelésem. Csak nehogy annyira kiüsse a szputnyik Ferit, hogy nekem kelljen hazavezetnem :-) 

Jövő héten elvileg iskolanyitás van. 

Mátéék biztos, hogy nem mennek május 10-ig, ezt már rögtön az ápr.19-i nyitásról szóló hírekkel együtt kommunikálta az igazgatójuk, függetlenül attól, hogy utána Viktor is ezt kommunikálta. 

Milánéknál most megy az szmk-s levelezés, hogy ki mit gondolunk, engednénk, nem engednénk, mikor engednénk, stb...  de szerintem ők sem fognak menni érettségiig. ( lehet, hogy a saját érettségijükig se sokat :-D) 

Marciéknál egyelőre az az álláspont van, hogy nyitnak a jövő héten. 

Olyan fejetlenség van ezen a téren IS. olyan megoldás, ami mindenkinek megfelelő úgysem lesz. Nyilván ésszerűen nem kéne iskolába menniük a gyerekeknek, mikor a Heim Pál tele van koronás gyerekkel. De érthető az igény a jelenléti oktatásra is. Én is a jelenléti oktatásban hiszek. Az itthoni digitális oktatás lehet bármilyen pengén szervezett, nem ér kutyafülét sem.Résztveszenk az órán, megoldják a feladatokat, de nincs rutin, nincs ismétlés, inkább csak egyfajta legyünk túl rajta, csapjuk össze hozzáállásuk van inkább. 

Szóval elvileg én is a jelenléti mellett vagyok, ettől függetlenül felelőtlenségnek gondolom úgy visszaküldeni őket, hogy még a tanárok sem teljesen védettek, meg a szülők sem. Én pl. még behívót sem kaptam oltásra, örülni fogok, ha nyárra egyáltalán úgymond védettnek mondhatom magam. 

Mondjuk a mieink edzésre is járnak, azt bezzeg nem tiltja senki, ott aztán van távolságtartás, meg negatív teszt, ja nem... én hülye, oda nem kell :-) 

Csak ha meg nem engedem őket, arra hivatkozva, hogy hát iskolába sem járnak, mert fertőzésveszély van, akkor meg én vagyok a szar, a fiúk is rám fújjognának meg az edzők is.  

Na szóval így vagyunk.. sodródunk az árral, és igyekszünk megfelelni az épp aktuális követelményeknek. 

9 megjegyzés:

  1. Nem számít a regisztrálás sorrendje, kapaszkodj meg, főnököm egy hónapja sem regisztrált és már megkapta az első oltást a múlt héten. Igaz, hogy Astrát kapott, ami nem a legjobb,de hát na.... Mi is benne lettünk volna az első 2-2,5 millióban, regisztráció szerint, de még sehol semmi. :)

    Érdekes, nálunk kész tény, hogy jövő hétfőn kezdenek, fel sem merül senkiben - vagy legalábbis nem tudok róla - hogy ne mennének. Nekem kettős érzéseim vannak ,mert Rékának nagyon kellenének a jegyek, az ÖTÖSÖK, Zalán maradhatna itthon, úgyis én tanítom. :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt tudom, hogy nem számít a reg. Sorrendje, csak nem gondoltam, hogy ennyire nem számít. A húsvéti szünetben itt is astrával oltottak, most mindenki szputnyikot kap. Vagy semmit :-D
      A Nagyoknál van csak dilemma a nyitást illetően, gondolom, mivel középiskola és még egyházi is van egy kis luftjuk a döntésben. Aztán meg fene tudja...
      Nálunk is vegyesek a fiúk, Marcinak jó lenne az iskolai oktatás, Milán is szerintem rendszerezettebb normál körülmények között. Máté meg már arra sem emlékszik milyen iskolába járni... :-(

      Törlés
    2. Én sem gondoltam, hogy egyáltalán nem számít a sorrend....Sztem nem is igazságos, de mindegy. Most jön megin Pfizer és Szputnyit plusz kevéske abból az új cuccból....Kérdés, hogy a vírust kapom meg előbb vagy a vakcinát? :(

      Törlés
    3. Igen, én is ezekre a következő szállítmányra apellálok. :-)
      Igen, ez kérdés... Reméljük az utóbbit :-)

      Törlés
  2. Ja, ami lemaradt - nyilván nem tud olyan lenni a home school, mint a sima suli. Esélye sincs, de ez egy kényszer megoldás, "háborús időkr", így kell rá gondolni. Nyelvből látom a hátrányt, egyébként nagyban függ az adott tanártól is, tantárgytól is, hogy mennyit ér a home school. Én speciel nem vagyok elájulva az iskola oktatástól sem , illetve a tanároktól, általában, mert azt gondolom, hogy nem tanítani szeretnek/akarnak, hanem számonkérni. Követelmények vannak, meg kőkemény szigor, elvárások, de nem biztos, hogy az oktatás is olyan magas minőségű, mint amilyen a számonkérés.

    Hát kitartás nektek, mindenkinek a tanév végéig, remélem, a nyarunk azért klassz lesz. (Tanulni nem kell, ez már fél siker, hehe!)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nyitnak az eddigi hírek szerint. A Gimiben csak a 7-8 évfolyam lesz jelen. Marciéknál még nem jött semmi hír, de gondolom mennek. Személy szerint nem örülök. Jól elvannak itthon, tanulnak, teszik a dolgukat. Bónuszként rendesen kipihentek. Zoziék így is hajtanak nagyon, szerintem nem vészes a lemaradás. Marciék pedig a könyvek utolsó lapjainál tartanak. Inkább attól tartok, ha visszamennek rögtön mindenből írnak felmérőket. És a hirtelen rájukszakadt stressztől nem feltétlenül jó jegyek születnek...
    Na meg ami nagyon aggaszt, hogy tegnapra egy ovis kisgyerek lett pozitív... értitek? Egy picike.... teljesen lesokkolt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sanszos, hogy visszamennek, és rájuk zúdítják az összes elmaradt dolgozatot, aztán majd csodálkozunk, hogy miért romlottak le a jegyek.

      Igen, sajnos egyre többször hallok én is sokkoló híreket, bármennyire is próbáljuk kizárni a külvilágot.

      Törlés
  4. Közben már kiderült, hogy megoldódott az iskolába menős dilemma egy része már, mert a felső tagozatos gyerekek is maradnak otthon május 10-ig, szerintem addig te is sorra kerülsz az oltási sorban is.
    A háziorvosunk amikor megkapta a listát a saját regisztrált betegeiről, mi négyen voltunk az első helyen,.az első nap délelőttjén regisztráltunk, még decemberben. Amikor már lehetett minket oltani, mert "elfogytak" az idős, vagy krónikus betegek előlünk, rögtön hívtak is bennünket. De várni nagyon nem jó..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg Ferit be nem hívták, addig egyáltalán nem foglalkoztatott, hogy hívnak vagy sem. Csak ez így már olyan felemás...
      Mi kicsit később regisztráltunk, január 2.felében vmikor, de kaptak már olyan ismerősök is húsvétkor, akik márciusban regisztráltak, és azt mondják ők se krónikusak.
      De majdcsak elfogy még az a néhány100ezer ember előlem is egyszer csak:-)

      Törlés