2021. január 4., hétfő

Téliszünet búcsúztató várséta

 A téli szünet utolsó napját, egy délelőtti várbeli sétával zártuk. 

Máté meg én már voltunk a várban az idén, amikor el volt törve a keze, de akkor a kicsik Ferivel Szentesen voltak, úgyhogy most együtt mentünk fel, hogy körbenézzünk. 

Ahogy az autóból még a vár alatt kiszálltunk az volt a legfurcsább, hogy figyelmezetni kellett magunkat, hogyy maszkot kell vennünk. Egész szünetben nem jártunk olyan helyen, ahová kellett volna, kivéve a boltok, de oda sem nagyon jártunk, a gyerekek meg pláne nem. Úgyhogy a gyerekeknek nagyon fura volt, hogy maszk??? az meg mi??? de azért felvették, nemigen szoktak ebből problémát csinálni. ( Legalább ebből nem. Bezzeg, hogy melyik nadrágot veszi fel Marci, na abból szinte ökölharc van örökké.) 

Nem volt nagy wasistdas, felsétáltunk a hosszú lépcsősoron, és először elsétáltunk jobbra, a Halászbástyáig, kinéztünk, majd visszasétáltunk a palotáig, kinéztünk, megnéztük az építkezéseket, és végül lesiklóztunk. 

Két Kolodko- miniszoborral is találkoztunk, lent a rakparton ott figyelt a Kukac. 

Fenn a várban nem volt nagy tolongás. 
A panorámán kívül a felhők voltak a legszebbek. 



A sikló mellett pedig ott sasol a Kockásfülű Nyúl. 

A " Kolostor"




Talán a Lovarda építkezés, vagy ki tudja... annyi van belőle, egyik olyan, mint a másik. 

Marci "kutyás" szobra

A legszebb templom a városban ;-)

Zárásképp az autóba szálláskor vettük észre, hogy bármennyire is figyeltünk, és kerültük, valaki mégiscsak belelépett egy kutyapiszokba. És ez a szerencsés én voltam. Grrr.... 

Számomra döbbenetes volt már ott fenn is, hogy simán ott van hagyva a sétány közepén egy méretes kutyaszar. Egy ilyan helyen. Nem a nyócker dzsumbis részén, mert ott még azt mondom jóvan, nem a belvárosban, hanem fenn a várban! Rém bosszantó tud lenni, ha séta közben még arra is figyelni kell, hogy mit kell kikerülni. Mint a példa mutatja, nem is sikerült tökéletesre a figyelem. Bizonyára a budai hegyeket néztem, ahelyett, hogy a tékövet bambultam volna az orrom előtt. Csak érdekességképpen mondom, hogy én, aki többnyire a patak mellett, ahol a kutyákat is sétáltatják, soha, de soha nem léptem még kutyapiszokba. Pedig futok ém este is, sötétben, meg gyéren kivilágított járdákon is, és sosem kellett büdös cipővel hazajönnöm. A luxusnegyedben bezzeg... 

Szóval eléggé pipa voltam... pláne, hogy így nem szállhattam autóba, le kellett ott helyben takarítanom valamellyest, a szép, csilivili bakancsomat.... nem ragozom... próbálom elfelejteni. 

A dügöngő rovatot olvashattátok. 

Na hát így. Egy kis bosszúsággal fűszerezve sikerült elbúcsúztatnunk a szünetet. 


4 megjegyzés:

  1. Jót mosolyogtam, amikor olvastam ezt a bejegyzést, mert mi meg 1-jen mentünk fel a várba nézelődni. Csak mi sötétben mentünk, mert imádom a kivilágított várost felülről nézni.

    VálaszTörlés
  2. 🙂 Nagyon kerülgetjük egymást 🙂 Este valóban még szebb.

    VálaszTörlés
  3. Olyan klassz lehetett, mi még a Siklón sem ültünk soha....Le vagyunk maradva, de nagyon. Kutyagumi - hát igen, mifelénk is probléma, én nem is értem. Nem tudnám otthagyni, mi mindig felszedjük az utcán, ha bokorba kakkant akkor is. Mondjuk, leginkább a Tiszaparton szokott, ahol nem jár ember.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A siklón mi is most voltunk először, most is csak azért, mert 100 ft-os gyerekjegy volt rá még aznap. Egyébként piszokdrága, és nagyon rövid az árához képest.
      Olaszországban siklóztunk többször, amikor ott jártunk. Meg Zakopanéban. De ott felvitt egy igennagy hegy tetejéig.

      Törlés