2021. január 16., szombat

Heti hideg

Csak hogy el ne felejtsük, feljegyzem, hogy a héten igencsak megérkezett a hideg. Kedden reggel csodaszép zúzmarás időben indultunk Milánnal. Nincsenek még olyankor sokan az utakon, ( ha időben el tudunk indulni), úgyhogy lehet még csodálni az érintetlenséget. 





Aztán egy reggel egy kis havat is kaptunk. 



Máté még óra előtt le is túrta a járdáról a havat. Önként jelentkezett a feladatra, és úgy kapta magára a ruhát, mintha kergetnék, nehogy a szomszéd hamarabb eltúrja. Amitől azért nem kell annyira parázni :-) Szökőévben egyszer szokta ellapátolni a havat kábé... szóval annyira nem kellett volna rohannia. 


Ma délben Milánnak futsal mérkőzése volt a Csömörön, úgyhogy a mai program adott volt, úgyhogy ebből próbáltuk kihozni a maximumot, és miután kiraktuk a tornacsarnok előtt, gyorsan elmentünk bevásárolni. A csarnokba nem lehetett szülőknek bemenni. 

Út közben megnéztük az autóból a kórházat, ahol Máté született. Pontugyanígy nézett ki 13 évvel ezelőtt is. Csak mellé települt egy üzletsor Taccoval, Pepcoval, drogériával. 

A vásárlással kicsit megcsúsztunk, igazából többnek tűnt az eltöltendő idő, mint amennyi valójában volt, de azért még villámtempóban meg tudtuk nézni a csömöri horgásztavat. Erre Máté hívta fel a figyelmünket, mert neki vannak csömöri osztálytársai, és amikor kiderült, hogy Csömörre megyünk, mondta, hogy nézzük meg a tavat. Így nem hagyhattuk ki. 

A tó egyébként tényleg szuperül nézett ki. Valamennyire be van fagyva, és szép érintetlen hóréteg fedi. 



Még az Ősláp is fel volt nekem jegyezve, ami nincs messze a tótól, és el is indultunk arrafelé, de mivel már szorított az idő, hogy Milánt kiteszik a tornaterem elé, és mi nem leszünk ott, így azon a területen nem sokat tudtunk időzni. Viszont ígéretesnek tűnő túraútvonalakat láttunk, ahová lehet, hogy még visszatérünk. HA mást nem, akkor majd eljövök futva és felderítem  :-) 






Nem volt mondjuk nagyon meleg, de jólesett a séta a tóparton. Aztán sietnünk kellett haza, mert Marcit egy barátjához kellett vinni, de előtte még jó lett volna enni is adni neki, hogy ne a vendégségben egye fel a házat. 


4 megjegyzés:

  1. Mi Csömörön élünk, nagyon szeretek itt lakni. Nekem a tó beleesik a futó útvonalamba. Az oslap semmi extra, inkább a patakpart és a Bulgarkert a szebb rész. Ott van egy kálvária rész is. Ha épp nincs covid és befagy a tó,lehet korcsolyázni rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elhiszem, hogy szeretsz ott lakni :-) Épp azt beszéltük, hogy olyan élhető kis településnek látszik, és akkor jól gondoltuk.

      Törlés
  2. Jó kis minitúrátok volt :) és látom a kis havazás, nálatok is hasonlókat vált ki, mint nálunk, főleg Tománál :) ...

    VálaszTörlés