2020. december 28., hétfő

Karácsonyos

 Elröppent. 

A fát még előző nap felállítottuk. Szokás szerint összevesztek rajta, hogy ki rakja fell rá a csillagot. Hogy végül hogy került fel már nem is tudom... 

Készült halászlé, ( Feri főzte), és kacsasült. ( ezt én) Elfogyott a bejgli, pedig életemben először sütöttem, Milánka kívánságára. Alapvetően Júlis néni szokott minket ellátni bejglivel, és az éppen elég, én nem igazán vagyok bejglis. De idén a szentesi látogatás kimarad, így a bejgli is, ( meg Milán szülinapi hangversenye, meg a strandolás is :-( ) szóval muszáj volt sütni egy adagot. Ahhoz képest egészen jól sikerült. Nem repedt szét. :-) 

24-én a fiúk már be voltak zsongva, hogy mikor lesz ajándékosztás, de erre egészen késő délutánig kellett várniuk. A kezdeti ötlettelenség után végül mindenki kapott vágyott dolgokat is, és hasznosakat is. 

Mindenki kapott egy névre szóló törölközőt, hogy tudjuk, ki az, aki szétdobálja :-D

Máté megkapta az angol focis könyvet, amit szeretett volna, emellé nadrágot kapott még. Meg pizsamát, karácsonyos pulcsit, kulacsot, meg dezodort nagyszülőktől. 

Milán kapott egy Forma 1-es könyvet, meg 2. világháborúsokat, ami nagyon érdekli. Olvasósat is kapott. Meg kottaállványt, meg  a kulacs-pizsi kombót. MEg volt még vmim, de most nem jut eszembe. Ő telefont kért szülinapjára, úgyhogy előre be lett neki harangozva, hogy ne számítson nagy dolgokra a fa alatt. 

Marci volt a legkedvezményezettebb az idén, mert bármennyire is törekszünk, és törekedtünk idén is arra, hogy egyenlően kapjanak ajándékokat, most kicsit Marci felé tolódott el a mérleg. Egyrészt, mert Marcinak olyan könnyű még ajándékot vásárolni, másrészt neki egy komplett hosszú listája volt, amin szépen végig lehetett menni. 

Így kapott egy nagyobb rendőrséges-kamionos legót, amit végülis Milánnal együtt raktak össze, úgyhogy az kicsit Miláné is lett. A karácsony sztárja Marcinál az az Auchanos plüss szurikáta volt, amiért külön vissza kellett mennünk a boltba, mert annyira a fejébe vette, és ahányszor elmentünk-visszajöttünk valahonnan, mindig megkérdezte, hogy hoztunk-e szurit. Szóval muszáj volt visszamenni érte, ha nem akartuk, hogy sírásba fulladjon a karácsony. 

MArci az új pizsijében, szurival. 




Szuri mellett az "ugatókutya" gyűjteménye is bővült, és kutyás párnát és kutyás naptárt is kapott. Meg gyurmát, meg könyvet, meg ki tudja még mit... 









Egy villámlátogatás erejéig Ózdon is voltunk. Jól teleettük magunkat :-) Meg sétáltunk a városban. 








Nálunk nincs karácsony Kevin nélkül, úgyhogy az első két részt megnézték a fiúk. Én már csak érintőlegesen néztem, de ők még mindig szeretik. 

Idén  csendesebb és itthonülősebb a téli szünetünk, mint szokott. 
Most kicsit levezetünk. Lélekben készülünk Milán szülinapjára, amire jó lenne valami ütős programot kitalálni, de egyelőre fogalmunk sincs... ( ugyanitt tippeket várok)
Azt gondoltam pár napja, hogy ha már strandolni nem lehet, akkor menjünk majd fel a hegyekbe, szánkózni. Ha máshová nem is, akkor a Kékesre. De úgy tűnik, hogy addigra a Kékesen sem lesz értékelhető hó, és a webkamerákon mindig olyan tömeg van... Eplény is eszeünkbe jutott, de a honlap szerint a hóval befújt részeken csak síelni és snowbordozni lehet. Szánkóról szó sincs... Szóval még nincs lejátszva... 

2 megjegyzés:

  1. Már én is ott tartok, hogy hiányzik bármilyen programlehetőség, pedig ilyenkor télen én nem annyira szeretek ide-oda járkálni.
    Nem tudom, milyen tippeket vársz ütős programra, gondolom, valahova mennétek kirándulni, túrázni, ahol te futsz pár tíz kilométert is. :D De eszembe jutott, gondoltam, megosztom veled: több helyen szembejött velem szabadulószobás játék, amit már online is lehet játszani, akár úgy is, hogy másokkal (akik nincsenek ott). Ez megmozgatta a fantáziámat kicsit. Ha még sokáig itthon leszünk, lehet, jól jön nekünk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően abban bíztam, hátha lesz valahol hó. :-) De erről letettünk, úgyhogy ma elmentünk kirándulni.
      Az online szabadulószobát én is láttam, de inkább valami kinti progit kerestünk, vagyunk eleget a szobában.

      Törlés